Većnik Ljatifi: Ekologija treba da bude preča od asfaltiranja

Što se tiče rešavanja problema u oblasti vodosnabdevanja na području opštine Bujanovac, lokalna vlast planira da u 2018. godini  prioriteti budu izgradnja izvorišta u selima Veliki Trnovac i Žbevac

BUJANOVAC, 19. decembar 2017. –  Govoreći o nacrtu odluke o budžetu opštine Bujanovac za 2018. godinu, član Opštinskog veća Redžep Ljatifi sugerisao je da se, umesto u asfaltiranje, više novca usmeri u zaštitu životne sredine.

On je rekao da ga raduje činjenica da su za uklanjanje divljih deponija na području bujanovačke opštine predviđena dva miliona dinara.

-Ja bih se više usredsredio na ekologiju nego na asfalt. Dakle, više na obezbeđivanje pijaće vode, kanalizaciju, higijenu, odnosno na životnu sredinu – kazao je Ljatifi i kao jedan od prioriteta u toj oblasti naveo uređenje rečnog korita Moravice, kako bi se sprečilo ugrožavanje okolnih pašnjaka, a time i zdravlja ljudi.

Predsednik opštine Šaip Kamberi konstatovao  je da  su to sve realni problemi, ali da projekti za njihovo rešavanje koštaju milione evra.

Podsetio je na ideju da se sve otpadne vode slivaju u kolektore, čija je gradnja predviđena.

Potpuno se slažem sa time da u narednoj godini završavamo sa asfaltiranjem. Nameravamo da 2019. budžetska sredstva budu usmerena u ekologiju – istakao je Kamberi.

Što se tiče rešavanja problema u oblasti vodosnabdevanja na području opštine Bujanovac, lokalna vlast planira da u 2018. godini  prioriteti budu izgradnja izvorišta u selima Veliki Trnovac i Žbevac.

Predlog odluke o budžetu naći će se na dnevnom redu Skupštine opštine Bujanovac,čije je zasedanje zakazano za četvrtak 21. decembar.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *