Zafirović: Inspektori da provere kako vlast troši novac građana

BUJANOVAC, 28. jun 2018. – Srpska napredna stranka sazvaće konferenciju za medije kako bi građane Bujanovca obavestila na koji način vlast troši novac iz budžeta. Osim toga, pozvaćemo i budžetsku inspekciju da proveri to, a o svemu ćemo obavestiti i tužilaštvo, rekao je za skupštinskom govornicom Nenad Zafirović iz odborničke grupe SNS.

Zafirović je na samom početku 4. sednice SO Bujanovac održane u četvrtak (28. jun) zatražio da se dnevni red dopuni tačkom kojom bi odbornici obavezali lokalnu administraciju da Skupštinu obavesti o troškovima iz budžeta 2017. godine.

Predsednik Skupštine Adnan Salihu odgovorio je da su odbornici na prošlom zasedanju usvojili finansijski izveštaj opštine, što je potvrdio i Boban Pavlović, načelnik opštinskog Odeljenja za finansije, koji je dodao da je završni račun već poslat Ministarstvu finansija.

U raspravu se uključio Miodrag Milković iz odborničke grupe SNS koji je naglasio da se ovde radi „o klasičnoj zameni teza“, rekavši da SNS traži troškove za programske aktivnosti indirektnih budžetskih korisnika.

Replicirao mu je Šaip Kamberi, predsednik opštine, koji je kazao da je ovlašćena revizorska kuća proveravala završni račun, a da su, kako je rekao, pre dva dana Bujanovcu iz Ministarstva finansija uplaćena transferna sredstva, što je, po njemu, dokaz da je završni izveštaj urađen po zakonu i propisima.

Za govornicu je ponovo izašao Milković, nakon čega je došlo do žučne rasprave između njega i Kamberija, o čemu su vas Bujanovačke izvestila sa same sednice.

Na dnevnom redu današnje sednice SO Bujanovac, između ostalog, bio je predlog odluke o rebalansku budžeta i finansijski i izveštaj o radu Doma zdravlja.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *