Stevanović iz Klinovca: Nastavljam borbu protiv Pahomija

Bujanovac, Klinovac, Vranje, 1. avgust 2018. (Izvor, foto: VranjeNews)-Smenjeni predsednik Crkvenog odbora Crkvene opštine klinovačke Stojan Stevanović izjavio je u sredu da je za odluku o smeni saznao u utorak popodne, oko 16.30 časova, dva dana nakon što je najavio konferenciju za medije na kojoj će na videlo izneti prljav veš iz eparhije.

Dodao je da nije iznenađen odlukom, jer je već i sam tražio razrešenje sa te funkcije zbog neslaganja sa načinom na koji vladika Pahomije vodi Eparhiju vranjsku.

– Odluka Eparhijskog upravnog odbora samo je meni lično uručena, ne i mojim najbližim saradnicima iz odbora, koji su takođe smenjeni.

Rečeno mi je da će je oni dobiti poštom – kazao je Stevanović na konferenciji za medije u Vranju.

Pismo Pahomiju

Odluka je, dodao je sada već bivši predsednik Crkvene opštine Klinovac, objavljena i na sajtu eparhije.

– Tamo je precizirano da je je novi predsednik Klinovčanin Zoran Mitić.

Tu je samo on, koji se polakomio zbog funkcije, dok niko drugi iz Klinovca neće da bude u Crkevenom odboru dok je vladika Pahomije ovde.

Mi ćemo uporno insistirati na njegovom reščinjenju i odlasku iz eparhije do 1. novembra, kako smo i najavili.

Meni je ovih dana podneta i krivična prijava, sa obrazloženjem da sam ugrozio bezbednost vladiki Pahomiju – kazao je Stevanović.

On je reko da ne želi da ima bilo kakve kontakte sa vrhom Eparhijskog upravnog odbora, precizirajući da će zamoliti novinare da vladiki odnesu njegovo pismo, koje je povodom smene napisao Eparhijskom upravnom odboru.

Da se možda ne bojite da budemo svi na okupu, pa samo zovete mene.

Šaljem vam ključeve, odluku o razrešenju ne trebate da mi obrazlažete.

Pare me ne zanimaju, to što ima čuva blagajnik – pročitao je deo pisma Stevanović, obraćajući se pojedincima iz Eparhijskog odbora pitanjem: „Hoćete li i vi sa Pahomijem u pakao“.

Stevanović je potom pročitao saopštenje pripremljeno povodom dešavanja u Eparhiji, čije delove objavljujemo uz ovu vest.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *