Na granici u 2 kamiona 600 kilograma marihuane (FOTO)

Merenje

BUJANOVAC, GRADINA, 2. avgust 2018. (foto Uprava carina)- U noći između 31. jula i 1. avgusta, na izlazu graničnog prelaza Gradina ka Bugarskoj sprečen je pokušaj krijumčarenja impresivne količine marihuane, teške gotovo 600 kilograma, saopštila je Uprava carina.

Tokom noći iz zemlje je na graničnom prelazu Gradina izašlo ukupno 270 kamiona, od čega 39 nije bio natovareno robom, i među njima dva kamiona koja su zapravo nosila skriveni tovar zakamufliran u specijalno napravljenim bunkerima.

Pripadnici granične policije su posumnjali da se u dva naizgled prazna kamiona ipak nešto nalazi, pa su zahtevali asistenciju carinskih službenika, sa kojima je sproveden detaljan pregled u za to specijalno namenjenom objektu na samom graničnom prelazu.

Da bi se došlo do skrivenog tovara, policiji i carini je trebalo čitavih 7 sati, jer je pregled počeo u ponoć, a završio se u 7 časova ujutru.

Jednim kamionom sa novosadskim registarskim oznakama upravljao je 51-godišnji srpski državljanin, a drugim, zagrebačke registracije, 56-godišnji državljanin BiH. I jedan i drugi kamion su se navodno uputili u Tursku kako bi natovarili robu.

Detaljan pregled rezultirao je otkrivanjem 253 paketa marihuane, ukupne težine 274 kg – u prvom kamionu i još 292 paketa istog narkotika, teških 316 kg – u drugom.

U oba kamiona, policajci i carinici su otkrili specijalno napravljene bunkere na prednjoj čeonoj strani prikolice iza kabine vozača.

Kamioni u kojima je krijumčarena droga zadržani su na terminalu za teretna vozila na prelazu Gradina, a vozači i droga su predati u dalju nadležnost kriminalističkoj policiji i Tužilaštvu.

Na prvi pogled prazna prikolica

Droga u duploj stranici prikolice
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *