Vranjska reka iza sebe ostavila pustoš

Bujanovac, Vranje, 3. avgust 2018.(izvor i foto VranjeNews) – Na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika Nenad Antić, razmatrani su izveštaji sa terena, nakon nezapamćenih padavina koje su izazvale izlivanje Vranjske reke na više mesta duž njenog korita, javlja portal VranjeNews.

– Sve gradske službe su izašle na teren i prema prvim informacijama, radi se o najvećem vodostaju Vranjske reke u poslednjih nekoliko decenija.

U narednih nekoliko sati, prioritet će biti rasterećenje korita od nanosa, kako bi se obezbedio nesmetan protok vode i mehanizacija Vodovoda upravo radi na čišćenju.

Štab za vanredne situacije apeluje na građane da se ponašaju odgovorno, da se ne približavaju obali i mostovima za vreme bujičnog talasa, jer su na taj način ugroženi njihovi životi.

Najveća oštećenja Vranjska reka je nanela na toku iznad Belog mosta, u Crnogorskoj ulici, kod „Amama“, Bujkovskog mosta, Mačkine česme i u donjem delu grada, u ulici Marije Kiri – saopšteno je posle sednice na zvaničnom gradskom sajtu.

U Poljanici, u prekidu je bio put prema Vlasu, a ponovo su bujični potoci napravili štetu na imanjima u više sela ovog kraja.

– Štab za vanredne situacije formirao je interventnu ekipu, koja će pratiti tok Vranjske reke u narednih dvanaest sati, ekipu koja će pratiti stanje najugroženijih mostova, kao i tim koji će obići obići poplavljena domaćinstva i razgovarati sa sugrađanima.

U ovom trenutku sitacija se polako stabilizuje, a zbog nepredviđenih vremenskih prilika, sve nadležne službe će organizovati dežurstva – saopštio je Štab za vanredne situacije u Vranju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *