Kamberi: Kosovo bi sa nama dobilo jaku dijasporu, mlado stanovništvo i blizinu KORIDORU 10

BUJANOVAC, PRIŠTINA, 5. septembar 2018. (foto ptntScr TV Klan Kosova) – Mlado i radno sposobno stanovništvo, moćna dijaspora i blizina Koridoru 10 je ono što bi Kosovo dobilo pripajanjem Preševske doline, ukoliko se ostvari ideja Hašima Tačija o korekciji granica, izjavio je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi gostujući u utorak na prištinskoj TV KlanKosova.

Kamberi je naglasio da će se „broj Albanaca u Preševskoj dolini“ prepoloviti ukoliko se ona ne pripoji Kosovu u okviru završne faze dijaloga u Briselu.

On je rekao da 17 godina nema integracije Albanaca u Srbiji, pa „ideja koju je pokrenuo kosovski predsednik daje novu nadu Albancima“.

„Naš cilj je da se svi Albanci koji žive u Preševskoj dolini priključe Kosovu. Radi se o oko 80.000 stanovnika, prosečne starosti 27 godina, dakle mlade populacije sa velikim potencijalom i sa moćnom dijasporom. Kosovo bi dobilo i blizinu Koridoru 10, ali i političku stabilnost u udnosu na svog suseda Srbiju“, rekao je Kamberi a prenose lokalni mediji na albanskom.

Predsednik Bujanovca dodao je da „ova Srbija pokazuje da ne voli Albance i da ih tretira kao strani element koji treba skloniti“:

„Uz diskriminaciju i ekonomsku zaostalost, ako ostane ovako, verujem da će se za deset godina albansko jezgro prepoloviti“, kazao je Kamberi.

 




One thought on “Kamberi: Kosovo bi sa nama dobilo jaku dijasporu, mlado stanovništvo i blizinu KORIDORU 10

  1. Цецко

    Како би било да сви одете у своју Шиптарују, па би онда били своји на своме и били веома „јаки“.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *