fbpx

OŠ B. Rdičević: Ipak tri mešovita i dva romska odeljenja

Prvi dan školske godine

BUJANOVAC, 6. septembar 2018.Posle sastanka predstavnika ministarstva, rukovodstva škole i roditelja, prvaci OŠ B. Radičević u Bujanovcu su od jutros u klupama raspoređeni u tri mešovita odeljenja srpske i romske dece, dok će dva činiti samo mali Romi, potvrdio je za Bujanovačke jedan od roditelja koji je prisustvovao sastanku održanom u sredu.

Ovaj roditelj podseća da je ovakav raspored odeljenja bio i planiran sve do početka školske godine 3. septembra, kada su, kako navodi, naprasno promenjeni već istaknuti spiskovi sa rasporedom po odeljenjima.

On i još nekoliko roditelja sa kojima smo razgovarali kažu da njihov zahtev da 26 srpske dece budu u tri a ne u svih pet odeljenja prvog razreda, nije za cilj imala segregaciju romske dece, već da su želeli da u svakom odeljenju deca imaju što više drugova iz predškolskog razreda.

Kako saznajemo, osmoro roditelja je još u utorak odvelo u školu svoje prvake jer su dobili učiteljice i učitelje koje su i želeli, što je, kako tvrdi jedan od roditelja, nekima bio i motiv za bojkot nastave.

U ponedeljak 3. septembra roditelji nisu svoje prvake uveli u učionice, što je izazvalo popriličnu buru u javnosti, a komentare možete možete videti na FB STRANICI BUJANOVAČKIH.

Iz rukovodstva škole nismo uspeli da dobijemo zvaničnu potvrdu ishoda jučerašnjeg sastanka.
One thought on “OŠ B. Rdičević: Ipak tri mešovita i dva romska odeljenja

  1. Majka

    Kao jedan od roditelja srpskog deteta, mogu reci da ni u kom slucaju nismo bili protiv romske dece u odeljenju, da nije u pitanju nikakva diskriminacija. Sada je moje dete u odeljenju zajedno sa svojih 8 drugova i drugarica iz vrtica i 11 romskih drugara. Pa sta ? Bolje se zapitajte zasto su dve uciteljice odbile da vode odeljenja sa cisto romskom decom. Ko sad koga diskriminise?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.