Alu plast Preševo: Subvencije KT za nova radna mesta

Piše: N. Stevanović (Bujanovačke tekst i foto)

Bujanovac, 2. decembar 2018. Od 40 miliona dinara subvencija iz Koordinacionog tela za privrednike sa juga Srbije, 17,9 miliona dobilo je 8 firmi u opštini Preševo.

Jedan od preduzetnika koji će imati priliku da sredstvima iz Koordinacionog tela poveća broj zaposlenih i dodatno razvije svoj biznis je i Ćenan Ahmedi, vlasnik firme „ALU PLAST EVROPA“ kojaod 2004. godine proizvodi pvc i aluminijumsku stolariju.

„Od Koordinacionog tela smo dobili 2,3 miliona dinara, što je 70 odsto od ukupne vrednosti projekta sa kojim smo konkurisali za subvencije“, rekao je za Bujanovačke Ahmedi prilikom uručivanja ugovora o subvencijama.

Kako je objasnio, sredstva će biti iskorišćena za nabavku opreme i mašina koje će ubrzati proces proizvodnje.

Ulaganja ovakve vrste će omogućiti zapošljavanje još najmanje dva nova radnika“, dodao je, naglasivši da njegova firma po prvi put dobija sredstva iz Koordinacionog tela.

Pored „ALU PLAST EVROPA“, preševska preduzeća koja su dobila subvencije su i „MAJANCA PLAST“, „TOBLER SKELE“ i „SABA BELČA“ po 3 miliona dinara, „ARSO COM“ – 2,5 miliona, „SALL PAK“ – 1,9 miliona, SZR CENA – 1,2 miliona i pekara „PASHTRIKU HASI“ – 1,14 miliona dinara.

A koje firme iz Bujanovca su dobile novac pročitajte OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *