KONKURS za posao u Domu zdravlja, za Bujanovčane važi „neformalna preporuka opštine“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. januar 2019. – Konkurs za zapošljavanje lekara, medicinskih sestara i nemedicinskog osoblja u bujanovačkom Domu zdravlja objavljen je u sredu na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, a prema rečima zamenika predsednika opštine Bujanovac Stojanče Arsića, prednost kandidatima iz Bujanovca, obezbediće „neformalna preporuka“ lokalne samoprave rukovodstvu Doma zdravlja.

S obzirom da uslovima konkursa nije dozvoljeno  propisati mesto stanovanja kandidata, pitali smo Arsića na koji način će Bujanovčani biti favorizovani u odnosu na druge, jer je upravo on to garantovao pre raspisivanja konkursa.

„Ukoliko se javi više kandidata, koji ispunjavaju jednake uslove, prednost će imati oni iz Bujanovca, jer se svuda tako radi i to je ispravan način“, kaže Arsić i dodaje da se „ranije o tome nije vodilo računa pa se sada plaćaju pozamašne cifre za putne troškove“.

On je naglasio da će kandidati sa strane biti zapošljavani jedino u slučaju da u Bujanovcu nema kadrova za određeno radno mesto.

„Preporuke lokalne samouprave se ne pridržavaju svi, ali će u slučaju Doma zdravlja hoće sigurno“, istakao je Arsić.

Konkurs za rad na određeno vreme od 3 meseca je raspisan za 6 doktora medicine, 1 stomatologa, 7 medicinskih sestara, 2 vozača i 2 spremačice.

Kompletan tekst konkursa možete videti OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *