Stojanča Arsić o Vučićevoj poseti: Sve je to neozbiljno

Piše: N. Stevanović; Foto: Arsić i Vučić u Levosoju (Bujanovačke)

Bujanovac, 11. februar 2019. – Poseta predsednika Aleksandra Vučića  Bujanovcu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, koja se svela na „razgovor s građanima u lokalnom kafiću“, nije ostavila poseban utisak na zamenika predsednika opštine Stojanču Arsića.

Očekivao mnogo više od posete koja je zapravo ličila na predizbornu kampanju, kaže Arsić za Bujanovačke.

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava je bila spremna da izvesti predsednika o najvažnijim pitanjima u opštini, iako je poziv iz protokola stigao u četvrtak, 7. februara, samo dan pre posete.

-Pripremili smo izveštaj o trenutnim aktivnostima i prioritetima, kao što je uređenje poslovno-proizvodne zone duž starog puta prema Vranju. Međutim, nismo imali prilike da razgovaramo o tome, jer se predsednik isključivo posvetio obilasku škole u Levosoju“, kaže Arsić, koji je prisustvovao događaju u ovom selu i rukovao se sa Vučićem.

Zamenik predsednika opštine je razgovor sa građanima o problemima u Bujanovcu i potencijalnim razvojnim kapacitetima, koji je usledio, pratio na televiziji.

Organizacija tog događaja u kafiću  i ono što sam imao prilike da čujem od „građana“ delovalo je  neozbiljno. Odgovornost snosi neko sa lokala koji je okupio te ljude da pričaju stare priče i iznose neostvarive ideje, kao što je pokretanje Jugokoopa, za šta su potrebna pozamašna sredstva, a sam predsednik je svestan i to je rekao da mi nemamo dovoljno veliki stočni fond, pa se postavlja pitanje opravdanosti takvog ulaganja“, kaže Arsić.

Po njemu, jako su neozbiljne i priče o seoskom turizmu, koje su se čule.

Turističke destinacije, nekakvi bungalovi i škole u prirodi, nisu ni vredne pomena.

Arsić smatra i da je lokalna samouprava mesto koje je predsednik trebalo prvo da poseti.

Običaj je da svratiš u kuću domaćina, ali Vučiću ovo nije prvi put, zaobišao nas je i prilikom posete 2015. godine.

Na pitanje da li se to dešava delom i zbog činjenice da SNS ne participira u lokalnoj vlasti Arsić odgovara potvrdno.

„Svakako da je to najveći razlog, apsolutno ne i opravdan. On je, pretpostavljam, predsednik svih građana, ne očekuje valjda da u svim gradovima i opštinama SNS bude u vlasti. Predsednik treba da zastupa interese svih građana, a poseta Bujanovcu je ličila na puku predizbornu kampanju, smatra Arsić.

Inače, predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je za vreme posete Aleksandra Vučića bio na službenom putu u Zagrebu.

Šta je Kamberi rekao povodom Vučićeve posete Bujanovcu, pročitajte OVDE.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *