TV Bujanovac vraća čitaonicu Biblioteci

Piše: N. Stevanović

Veličković

Bujanovac, 12. februar 2019. – Televizija Bujanovac će morati do kraja nedelje da napusti prostoriju Doma kulture ustupljenu na korišćenje, kako bi se taj prostor ponovo koristio kao čitaonica Biblioteke „14. Novembar“.

Poslednji nalog je upućen krajem prošle godine, a sudeći po najavi zamenika predsednika opštine Stojanče Arsića, svojevrsni spor oko prostorije biće rešen u toku ove nedelje.

„Postigli smo dogovor da RTB napusti prostoriju. Preuzimanje je bilo zakazano za prošli petak, ali je odloženo zbog posete Aleksandra Vučića i kako su nam rekli, obaveza zaposlenih“, rekao je u ponedeljak Arsić.

Nakon privatizacije Televizije Bujanovac, iz lokalne samouprave kažu da su „u više navrata od novog vlasnika Zorana Veličkovića zahtevali da oslobodi“ prostoriju u kojoj je nekada bila čitaonica gradske biblioteke, a potom redakcija lokalne medijske kuće.

Inače, lokalna samouprava je pokrenula i pitanje dva opštinska stana, koje još od osnivanja zauzima Televizija Bujanovac, tada javno preduzeće.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je ranije rekao da opštinske prostorije sada već privatna televizija koristi tri godine besplatno, što lokalna samouprava više nema nameru da toleriše.

Pitanje je koliko je u ovom slučaju moguć dogovor, kao u slučaju prostorije Doma kulture, s obzirom da Veličković zastupa stav da je Televizija Bujanovac nasledila pravo na trajno korišćenje tih prostorija i to bez naknade, kako je ranije izjavio za Bujanovačke.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *