Jelena iz Rakovca posle kuće dobila i posao u DIB

Piše: N. Stevanović

Pomagaćemo i dalje: Tomić

Bujanovac, 18. februar 2019. -U samo nekoliko dana sreća je dva puta zakucala na vrata samohrane majke Jelene Mitrović(32) iz sela Rakovac i njene tri ćerke.

Nakon što su se krajem prošle godine uselile u novu kuću koju je za njih sagradila Blic fondacija, o čemu su Bujanovačke već pisale, Jelena je po prvi put dobila zaposlenje i to u Duvanskoj industriji Bujanovac (DIB).

Mnogo mi znači što imam posao“, kaže Jelena, sa kojom smo razgovarali u krugu bujanovačke fabrike.

„Konačno zarađujem za svoje tri devojčice, koje me u našoj novoj kući čekaju da se vratim s posla“, kaže nam majka Milice (15), Emilije (12) i desetogodišnje Anđele, koje su pre 10 godina ostale bez oca Igora tragično stradalog u saobraćajnoj nesreći, za čiju smrt krivac do danas nije pronađen.

Posle 10 godina teške nemaštine, bezuspešne potrage za bilo kakvim poslom, života isključivo od socijalne pomoći i donacija humanih ljudi, Jelena kaže da je poziv iz DIB-a stigao ubrzo po useljenju u novu kuću, kao potvrda da su pred  porodicom Mitrović bolji dani.

Jelena u svojoj novoj kući

Činjenica da je posao čistačice sve samo ne lak, kao da ne utiče na ovu skromnu ženu dok priča koliko je zahvalna direktoru DIB-a Bogoljubu Tomiću.

„Uradiću sve što je u mojoj moći da se saradnja ne prekida“, rekao nam je Tomić kada smo pitali o mogućnosti da Jeleni bude produžen ugovor o radu nakon isteka tri meseca.

Tomić je naglasio da se ne radi o tzv. sezonskom zapošljavanju, već o radu na određeno vreme, što je bio i jedini mogući način da Jelena dobije posao.

„Uradili smo koliko smo mogli u ovom trenutku, a trudićemo se da pomognemo našoj radnici i njenoj porodici i na svaki drugi način“, kaže prvi čovek DIB-a.

Po njegovim rečima, stabilna situacija u firmi omogućava i ambiciozne planove čije će ostvarivanje biti od velikog značaja i na dobrobit svih radnika.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *