Ministarka Mihajlović: Saobraćaj kroz Grdelicu do kraja aprila

Bujanovac, Beograd, 9.april 2019. (Foto Bujanovačke: Ministarka u Bujanovcu)-Već krajem aprila auto-put kroz Grdelicu biće spreman da se pusti u rad, najavila je ministarka Zorana Mihajlović za RTS.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je asfaltirano najteže gradilište u Evropi – auto-put u Grdeličkoj klisuri, dužine 26,3 kilometra.

„Put kroz Grdeličku klisuru je sada asfaltiran i već krajem aprila on može da bude pušten u rad“, rekla je Mihajlovićeva gostujući u Dnevniku RTS-a.

Ističe da se značaj Koridora 10 vidi po broju automobila koji kroz njega prolaze.

„Godine 2014. imali smo 34 miliona automobila, uglavnom su nas zaobilazili i odlazili drugim, paralelnim Koridorom 4 preko Bugarske i Rumunije. Završili smo 300 kilometara auto-puta za poslednje četiri godine. Prošle godine imali smo 58 miliona automobila na Koridoru 10, ove godine očekujemo bar 60 miliona“, istakla je Mihajlovićeva.

Navodi da auto-put nije važan samo zbog tranzita, već i za privlačenje investitora kojima je uvek prvo pitanje kako da se priključe na Koridor.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *