Kad Dijana, Stefan i Luka čuvaju planetu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. maj 2019. Učenici prve godine bujanovačke SSŠ „Sveti Sava“, Dijana Dukadinović, Stefan Stošić i Luka Milosavljević pobedili su na takmičenju Eko kviz „Znanjem čuvamo planetu“, održanom u utorak u Vranju, ostavivši iza sebe, po prikazanom znanju iz ekologije, ekipe iz vranjskih i surduličkih srednjih škola.

Odlikaši iz I2, čiji je razredni starešina Ivana Mitrović, kažu da su bili sigurni u sebe, ali da nisu očekivali da pobede jer su se takmičili i sa učenicima četvrte godine.

„Mislili smo da znaju više od nas samo zato što su stariji. Više smo očekivali i od vranjske gimnazije, a oni nisu ni stigli do finala. Mi smo u polufinalu pobedili sa ubedljivom razlikom“, kaže Luka Milosavljević iz Žuželjice.

Njegovi školski drugovi iz Bujanovca, Dijana i Stefan, su nam rekli da je u finalu takmičenja protiv vranjske Tehničke i Poljoprivredne škole bilo nešto teže, ali da su ipak „opet pokazali da su najbolji“.

O ekologiji su, kako kažu, najviše naučili od profesorke Lidije Nedić, koja im predaje ovaj predmet i koja ih je vodila na takmičenje održano u Omladinskom kulturnom centru (OKCE).




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *