Dveri traže zabranu Dana Komandanta Lešija

BUJANOVAC, VRANJE, 21. maj 2019. – Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Vranju traži od vlasti u Srbiji da zabrani održavanje manifestacije “Dani Kapetana Lešija” koja će biti organizovana i ove godine u čast, kako stoji u saopštenju, „Ridvana Ćazimija, jednog od komandanata terorističke ‘Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca'“.

„Sramno je i nedopustivo da se na teritoriji države Srbije slavi i veliča čovek koji je predvodio oružanu pobunu Albanaca na jugu Srbije. Još poraznija je činjenica da ovu ‘manifestaciju’, zapravo, promociju albanskog separatizma i stvaranja velike Albanije, podržava lokalna vlast u Bujanovcu„, stoji u saopštenju Dveri koje je stiglo na adresu Bujanovačkih.

“Dani Kapetana Lešija” – dodaje se u saopštenju – „ukoliko budu održani, biće nova provokacija srpskog naroda koji živi na ovim prostorima. Ukoliko vlast dopusti da se ona održi, biće to još jedan poraz države Srbije ali i dokaz da Aleksandar Vučić nije sposoban da zaštiti ne samo interese Srba na Kosovu, već i srpskog naroda u Srbiji“, piše Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri.

Dveri podsećaju „da je nedavno u Bujanovcu zabranjena projekcija filma Balkanska međa, pod obrazloženjem da ‘može da podigne međunacionalne tenzije’ i da nikakve reakcije vlasti nije bilo“.




One thought on “Dveri traže zabranu Dana Komandanta Lešija

  1. Ana

    Neka puste Balkansku medju jer mi se bas gleda a ovo neka zabrane jer nema smisla da se u jednoj suverenoj drzavi zabrani film a velica terorista.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *