Stanković: Nesklad u izjavama i poštovanju zakona albanskih lidera

Bujanovac, 22. maj 2019.- Ukoliko nadležni državni organi procene da je nekim postupkom učinjena povreda zakona, kao što se u javnosti smatra organizovanje manifestacijeDani kapetana Lešija“ u Bujanovcu, uslediće reakcija na zakonom propisan način“, saopštio je predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković.

On je istakao i da se zalaže se da se zakoni u Republici Srbiji poštuju, kao i da se u slučajevima njihovog narušavanja reaguje na zakonom propisan način.

Poštovanje zakona ove zemlje je obaveza svih njenih građana i ne može se tumačiti kao pritisak i narušavanje prava bilo koje ličnosti bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, navodi se u saopštenju objavljenom u sredu.

Tačno je da postoji nesklad između izjava pojedinih albanskih lidera i njihovog poštovanja zakona Republike Srbije. Lokalni albanski lideri u svakodnevnom radu poštuju zakone naše zemlje zajedno sa nama rade u korist građana tih opština”, kaže Stanković.

Predsednik Koordinacionog tela je, kako se navodi, u više navrata govorio na temu eventualnog pripajanja opština Preševo, Bujanovac i Medveđa teritoriji Kosova i Metohije izneo mišljenje koje se temelji na osnovu jedinstvenog stava državnih organa i uveravanja predstavnika međunarodne zajednice, koji se bave ovim pitanjem, da su ove tri opštine bile, jesu i ostaće sastavi deo teritorije Republike Srbije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *