Srpska zastava nestala sa zgrade opštine Bujanovac, vraćena nakon poziva

Postavljanje nove zastave Srbije

BUJANOVAC, 23. maj 2019. (foto Bujanovačke)- Na zgradi Opštine Bujanovac u četvrtak oko 13 sati, kada je nastala naslovna fotografija, vijorila se samo zastava Evropske unije, ali ne i zastava Srbije, koja je na svoje mesto vraćena nakon sat vremena.

Bujanovačke su o ovome obavestili naši čitaoci, a pošto smo pokušali da u lokalnoj samoupravi saznamo o čemu se radi, na jarbol je nešto pre 14 sati zastava Srbije ponovo postavljena.

Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine rekao je za Bujanovačke da će se „tek utvrditi da li je zastava sama pala, ili je neko namerno skinuo“

Saznali smo od građana da na jarbolu nema srpske zastave. Otišao sam tamo i video da je pala na balkon iznad koga se nalazi jarbol. Odmah je naređeno da se postavi nova zastava jer je ona ionako bila stara. Tek ćemo da utvrdimo da li je zastava Srbije pala sama, zbog starosti, ili je neko svesno i namerno skinuo, rekao je Arsić za Bujanovačke.

Zbog bure koja se u javnosti podigla oko Manifestacije Dani Komandanta Lešija, koja je počela danas, u četvrtak 23. maja i traje do subote, neki lokalni Srbi sa kojima smo razgovarali smatraju da uklanjanje srpske zastave, koja na terasi opštine godinama unazad stoji pored one EU, ima veze sa ovim događajem. Nezvanično, međutim, saznajemo da ova dva događaja nemaju nikakve veze jedan sa drugim već da se radi o čistoj slučajnosti i koincidenciji.

 




One thought on “Srpska zastava nestala sa zgrade opštine Bujanovac, vraćena nakon poziva

  1. Bogoljub Tomic

    Gradjani se uznemirili zbog odrzavanja neke manifestacije u cast poginulog teroriste !!?? To je prava vest jer spada u naucnu fantastiku. U nasoj sredini nema dogadjaja koji moze da uznemiri gradjane,potvrdjeno je bezbroj puta. Zasto je to tako ?! Zato sto sitne duse,palanacki pokvarene samo stoje sa strane,kibicuju,ogovaraju a posle nekoliko piva vec im smeta sve i hteli bi oni nesto da kazu. Sutradan,otreznjeni opet ss zavuku u svoje rupe i vrebaju i cekaju,spremni na ulizivanje smisljajuci nove nacine kako da dodju do nekih sitnih privilegija. Nema nikakvog uznemirenja jer ova manifestacija se ne odrzava prvi put. Odavno se ona izborila za svoj zivot i postojanje ali cutali smo tada a sada se nesto uzbudjujemo. Srpska zastava je ovom prilikom samo jos jednom ponizena,pogazena i to traje tokom citave godine a ne samo sada. Da li je bilo reakcije ? Nije i nece jer sitne duse to ne interesuje. Rezultat „istrage“dogadjaja sa Srpskom zastavom koju je najavio gospodin Arsic je unapred poznat. Zakljucak ce biti da je sama pala pa je sama i kriva. Da je brige za drzavnu zastavu,svaka javna institucija bi morala da je istakne jasno i vidljivo svakog dana u godini ali znamo da to nije slucaj i eto zakljucka kolika je briga za drzavnu zastavu i postovanje zakona. Da je brige za zastavu svaka javna institucija bi morala uvek da ima istaknutu novu zastavu propisne velicine a ne da na oostini visi izbledela i pocepana pa jos i namotana da se i ne vidi. Izborite se gospodine Arsicu za takvo postovanje drzavne zastave i verovacemo vam. Ako ne mozete ili necete onda ne ponizavajte drzavnu zastavu nego umesto nje okacite bele dugacke zimske gace,zadovoljicete dobar deo gradjana Bujanovca a izmamicete i vise spontanih aplauza za potez. Oni drugi ce se opet nesto uznemiravati i uzbudjivati ali bez brige,posle nekoliko piva zaboravice kao mnogo puta ranije.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *