Svetislav Veličković pisao ministru policije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. maj 2019. -Predsednik bujanovačkog Odbora za ljudska prava Svetislav Veličković, pozivajući se na “Ustav i zakone R. Srbije”, zatražio je od MUP-a Srbije da zabrani manifestaciju Dani komandanta Lešija, “jer veliča teroristu i terorizam“, kako se navodi u pismu poslatom Ministarstvu policije, Policijskoj upravi Vranje i Policijskoj stanici Bujanovac.

U dopisu dostavljenom i Bujanovačkim,   kaže se da je „Ridvan Ćazimi zvani Komandant Leši bio komandant terorističke OVPBM i kao takav je i likvidiran“.

Obeležavanje „Dana Komandanta Lešija“ započelo je u četvrtak literarnim časom u bujanovačkom Domu kulture, a centralni događaj – memorijalna akademija, kojom se završava program, održaće se na istom mestu u subotu (25. maja).  

Odbor za ljudska prava zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Policijske uprave Vranje i Policijske stanice Bujanovac da postupe po Ustavu i zakonima Republike Srbije i zabrane manifestaciju.

„Stanimo jednom uznemiravanju građana na put i ne dozvolite da se ovo proširi u nešto još veće“, poručuje Veličković.




2 thoughts on “Svetislav Veličković pisao ministru policije

  1. Laki

    Profo svaka cast. Al djabe ti pises i dajes sve pravne argumente, jer oni imaju hrabrost i podrsku, a mi smo manjina u svojoj drzavi. Dal mislis da ce neko da reaguje. Ako neko reaguje na VASE argumente u skladu sa Zakonom i Ustavom Rep. Srbije. i postupi po tim Zakonima, Ja cu da castim ceo svet.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *