Kamberi: Ne pristajemo na ucene TV Bujanovac i njenog vlasnika

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. maj 2019. -Za izostanak prenosa sednice SO Bujanovac čelnici opštinske vlasti okrivljuju vlasnika Radio-televizije Bujanovac (RTB) Zorana Veličkovića i Srpsku naprednu stranku (SNS).

„Ne pristajemo na ucene RTB-a“, poručio je predsednik opštine Šaip Kamberi, dok je njegov zamenik Stojanča Arsić ocenio da „nije slučajno što RTB ne prenosi sednicu, ovo je dogovor sa SNS“.

Oni su reagovali na kritike odbornika iz koalicije oko SNS-a Miodraga Milkovića, koji je ukazao na „tužnu realnost i netransparentnost u radu Skupštine jer nema prenosa prvi put nakon toliko godina“.

„Čuo sam se sa direktorom, nije tačno da ste pozvali RTB“, rekao je Milković.

Izostanak prenosa obrazložio je predsednik Skupštine Adnan Salihi, rekavši da nema ugovora sa RTB jer je tender za prenose sednica u toku.

RTB je pozvan po protokolu, imam i dokaz. Do sada su pokrivali sednice i za vreme trajanja postupka javne nabavke“, rekao je Salihi.

Hajredin Hida iz Demokratske partije (DP), takođe je oštro kritikovao izostanak prenosa, ocenivši da se informisanje javnosti sada svodi na nekoliko portala bliskih vlasti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *