Sednica SO Bujanovac UŽIVO: Većina odbila zahtev SNS da se raspravlja o odgovornosti direktora Doma kulture

Piše: N. Stevanović; foto Bujanovačke

Bez TV prenosa: SO Bujanovac

Bujanovac, 27. maj 2019. – Vladajuća većina u SO Bujanovac, na sednici koja je u toku, odbacila je predlog odborničke grupe oko SNS za utvrđivanje odgovornosti i smenu direktora Doma kulture Jetmira Ismailija.

Na sednici SO Bujanovac u toku je rasprava o dnevnom redu, koja protiče u znaku kritika opozicije zbog toga što nije obezbeđen direktan prenos sednice, ali i zahteva da se raspravlja o odgovornosti direktora Doma kulture zbog zabrane filma „Balkanska međa“

Odbornici koalicije okupljene oko SNS-a Nenad Zafirović i Miodrag Milković traže da se u dnevni red uvrsti zahtev ove odborničke grupe za smenu direktora Jetmira Ismailija.

„Zabrana je izazvala buru i postavlja se pitanje na osnovu kojih kvalifikacija je direktor doneo odluku“, rekao je Milković.

Zafirović je istakao SNS insistira da se o zabrani raspravlja „pa da se vidi šta će rasprava da donese“.

Direktnog prenosa sa sednice nema po prvi put nakon nekoliko godina što je za odbornika Demokratske partije (DP) Hajredina Hidu „znak da nema uslova za održavanje sednice“.

„Ovde su samo portali koje finansira Opština i koji izveštavaju selektivno“, rekao je Hida.

Bujanovačke će vas i dalje izveštavati o toku sednice.

 




One thought on “Sednica SO Bujanovac UŽIVO: Većina odbila zahtev SNS da se raspravlja o odgovornosti direktora Doma kulture

  1. Bogoljub Tomic

    Ovakvo opoziciono delovanje izgleda da kao da zivimo u jednoj srecnoj,sredjenoj i uspesnoj sredini gde je kljucno pitanje sta radi neki direktor bioskopa i da je neprikazivanje jednog filma strasan gubitak za Bujanovac i da se gradjani nikako ne mogu utesiti,vec i dalje imaju nocne more zbog toga. Potpuno je jasno svima bilo da se taj predlog nece prihvatiti a sef bioskopa je postao superstar,heroj i predmet obozavanja jer je ispao pobednik. Ocekivao sam od opozicije da kandiduje bar jos nekoliko tacaka ali izgleda nisu. Zasto niste postavili pitanje koliko je iz Budzeta kostalo krstarenje Amerikom grupe odabranih,sta su tamo radili i jesu li izreceni stavovi u skladu sa interesima Drzave Srbije ? Legitimno i pravo pitanje. Legalno bi bilo da ste se raspitali sta se desilo sa skidanjem zastave na zgradi Opstine posto smo imali najava da ce se istraziti taj incident. Za ocekivati je i dopuniti dnevni red pitanjem KO uzurpira javne povrsine i pravi baste i terase za kafice. Svakako je za ocekivati bilo i predloziti tacku za raspravu o divljoj gradnji koja se odvija svuda po prostoru SO Bujanovac. Zaista,ogromna gomila vaznih pitanja koja zasluzuju paznju i raspravu odbornika. Nista od toga ! Zar bi prikazivanje filma zaista toliko usrecilo gradjane da posle gledanja bi se sva druga vazna zivotna pitanja resila sama od sebe. Na kraju,koliko pratim ove novine,iz priloga vidim da je gospodin Arifi imao pravu diskusiju i postavio prava pitanja na koje sa pravom cekamo odgovor,KO od 2017 godine krade novac od socijale ? Iskreno se nadam da ste ga u tome podrzali. Ako jeste,bio bi to dobar primer zajednicke saradnje bez obzira ko je ko. Ako niste,steta,propustili ste jednu sansu. Siguran sam,mozete vi bolje od ovoga,niste od juce.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *