Popravlja se samo jedna fontana na trgu, za nove nema para

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. jun 2019.- Samo će jedna od dve fontane na gradskom trgu u Bujanovcu biti popravljena i to će koštati 390.000 hiljada dinara, za drugu Opština nema novca, a od najavljenih novih fontana, sistema za navodnjavanje travnjaka i njihovog proširivanja nema ništa.

Po rečima predsednika opštine Šaipa Kamberija, popravka fontane na gornjem delu trga bi koštala preko milion dinara koje lokalna samouprava u ovom trenutku ne može da izdvoji, pa će biti osposobljena samo fontana kod opštinske zgrade.

Od planova  da fontane koje ne rade već godinama budu uklonjene, a na istom mestu se instaliraju noveuz dodatne izmene na zelenim površinama i rasveti na trgu, o kojima je pre dva meseca za  Bujanovačke govorio načelnik opštinskog Odeljenja za urbanizam Amir Džaferi – neće biti ništa, potvrdio je za naš portal zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić.

Džaferi je tada rekao da je doneta odluka o uklanjanju fontana zbog toga što bi „popravka koštala više nego izgradnja novih“, ne precizirajući o kojim se iznosima radi.

Sudeći po najnovijoj odluci, za lokalnu samoupravu je preskupo i jedno i drugo, pa se izabrala treća solucijapopravka samo jedne fontane.

Fontane su funkcionisale samo jednu sezonu od 2015. godine kada su izgrađene u sklopu rekonstrukcije gradskog trga, a za njih navodno nema nikakve garancije od strane izvođača radova, preduzeća „Saba Belča“, niti je izvršena primopredaja nadležnosti u održavanju sa JP „Komunalac“.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *