Objavljeni nezvanični rezultati male mature, u subotu uvid u testove i žalbe

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. jun 2019. U svih deset osnovnih škola na teritoriji opštine Bujanovac u petak su objavljeni preliminarni rezultati završnog ispita, a u  subotu od 8 do 16 časova će roditeljima biti omogućen uvid u testove i podnošenje prigovora i žalbi.

Konačni rezultati male mature biće objavljeni u četvrtak 27.juna.

U OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu, po rečima direktorke Mirjane Nešić, završni ispit protekao je bez problema i nepravilnosti, a izlaznost učenika je gotovo 100-procentna.

„Kombinovani i test iz matematike je radilo svih 65 maturanata, a test iz srpskog jezika 64“, rekla je direktorka.

Izlaznost je nešto slabija u školi „Muharem Kadriju“ u Velikom Trnovcu, u kojoj je od 82 maturanta sva tri testa radilo njih 78.

Direktor škole Naser Zairi rekao je Bujanovačkim da su učenici ostvarili prosečne rezultate na završnom ispitu i da je moglo i bolje.

Ova škola će žalbe i prigovore primati u ponedeljak od 8 do 16 časova.

„Znanje koje su pokazali naši đaci na testovima su u skladu sa njihovim uspehom u toku celog školovanja, to je realno stanje i očekivani rezultati kojima smo zadovoljni“, rekao je Bujanovačkim direktor škole „Bora Stanković“ u Kleniku Slađan Cvetanović.

U drugoj srpskoj školi po broju đaka posle bujanovačke, završni ispit je polagalo svih 33 osmaka.

Nakon objavljivanja konačnih rezultata, 28. i 29. juna sledi popunjavanje liste želja, zatim 7. jula raspodela po srednjim školama i obrazovnim profilima, a dan kasnije prvi krug upisa.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *