I Zuji zuji u ušima: RTV Bujanovac 5,4 miliona dinara na medijskom konkursu ministarstva

BUJANOVAC, 28. juli 2019. (foto VranjeNews) – Televizija koju u gradu verovatno ne gledaju ni njeni zaposleni, ali ni njihova bliža i dalja rodbina, kumovi, pobratimi i ostala svojta, i radio koji teško i da postoji, RTV Bujanovac dakle, u većinskom vlasništvu Vranjanca Zorana Veličkovića Zuje, dobila je 5,4 miliona dinara na medijskim konkursima resornog ministarstva.

Da zadovoljno trlja bradu Veličković ima još jedan razlog, s obzirom da je sa 5,2 miliona dobro prošla i RTV Vranje, još jedna kuća koje je većinski vlasnik.

Ispostavilo se, pošto je Ministarstvo kulture i informisanja u petak objavilo rezultate konkursa, da su dve Veličkovićeve firme ukupno od komisija dobile gotovo neverovatnih 10,7 miliona dinara, odnosno oko 90.000 evra, za realizaciju svojih medijskih projekata.

Da bi se još bolje shvatilo o kolikom novcu se radi, Veličkovićevi projekti dobili su polovinu sume koja je dodeljena projektima medija iz Pčinjskog okruga, jer je za kranji jug odvojen 21 milion dinara.

Kao niko, ili gotovo niko od svih učesnika na konkursu, dovoljno i da samom Zuji, miljeniku mnogih komisija i vlasti, počne da zuji u ušima.

Dragi će sugrađani tako, za svoj novac, za svojih 5,4 miliona dinara, moći da na RTV Bujanovac gledaju i slušaju obilje medijskih sadržaja za koje su komisije ministarstva rekle da ispunjavaju njihov, građana to jest, javni interes poput: „Razglednica mog sela“ od 2.464.200 dinara, „Zeleno sutra“ vredno 900.000, ili „Isti smo kao vi“ za 600.000.

Komisija je posebnu pažnju ovom bastionu slobodarskog novinarstva i svetioniku multikulturalizma posvetila na projektima jezika manjina: „Sve je lako kad si mlad“ vredi 600.000, a „Govori jasno“ 874.400 dinara (Ne zamerite ako smo propustili nešto, a jesmo)

Televiziju Bujanovac Veličković je kupio za dinar u proleće 2017. godine, a po njegovoj verziji medijsku kuću „nije kupio već dobio na poklon za dinar od jednog od deoničara“.

Od ostalih medija u Bujanovcu, Bujanovačke su na konkursu dobile 300.000 dinara, Lugina 800.000, a po 400.000 Srpski venac, Radio Ema, portal Infoaktivist i Perspektiva. 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *