Sindikat policije uz roditelje đaka prvaka – „ministarstvo da spreči diskriminaciju srpske dece“

Bujanovac, 13. septembar 2019. Sindikat zaposlenih policije pruža bezrezervnu podršku roditeljima prvaka iz srpske zajednice u njihovim nastojanjima da „zaštite decu u bujanovačkoj OŠ „Branko Radičević“, navodi se u saopštenju sindikata dostavljenom našem portalu povodom neslaganja na relaciji roditelji – Ministarstvo prosvete oko načina formiranja odeljenja prvog razreda.

Saopštenje  Sindikata zaposlenih policije prenosimo u celosti:

 

Ministarstvo prećutno dopušta diskriminaciju, STOP DISKRIMINACIJI.

Roditelji su u potpunosti u pravu jer rukovodstvo škole ne preduzima nikakve mere u vezi zaštite dece i poboljšanja uslova rada.

U proteklih par godina, i pored insistiranja saveta roditelja, pojedinci u školi nisu obraćali pažnju na vapaj roditelja oko uslova rada.

Ovakvim ponašanjem vrši se diskriminacija srpskih učenika, kao i mobing nad njima.

Zato Sindikat  Zaposlenih Policije pruža podršku roditeljima,  jer dosta je bilo da nam kroje sudbinu nevladine organizacije koje od države primaju novac, a rade na štetu iste.

U ovom slučaju niko nema ništa protiv romske populacije, ali ta ista deca dobijaju knjige besplatno, dečiji dodatak, a roditelji socijalnu pomoć, dok isti nepohađaju školu već borave u inostranstvu, za to vreme primajući sve benifite.

Gde su dečiji dodaci za srpsku decu, kao i besplatne knjige i ostali benefiti. Jesu li naša deca u svojoj državi građani drugog reda?

Da li je neko preispitao kako su pojedinci došli na poziciju učitelja u navedenoj školi.

Neka država i nadležno ministarstvo reaguju, u protivnom, sa ovom politikom, opstanak Srba na području Bujanovca je ugrožen u svakom pogledu, jer su diskriminisani u svojoj državi.

Sindikat Zaposlenih Policije zahteva hitnu reakciju svih institucija.

SINDIKAT ZAPOSLENIH POLICIJE RUKOVODSTVO




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *