Albanke, Srpkinje i Romkinje zajedno igraju fudbal

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, Preševo, 19. septembar 2019. Ljubav prema fudbalu spojila je mlade Albanke, Srpkinje i Romkinje, koje zajedno treniraju i nastupaju širom Srbije u dresu Ženskog fudbalskog kluba „Preševo“.

Jedini ženski fudbalski klub na ovim prostorima, iako osnovan tek prošle godine, već se može podičiti solidnom sezonom u Razvojnoj ligi – grupa Jug, a posebno brojkom od 32 devojčice koje vredno treniraju na Gradskom stadionu u Preševu.

„Imamo devojčice iz Preševa, Bujanovca i Vranja, dakle i albanske i srpske i romske nacionalnosti, koje povezuje ljubav prema fudbalu. Naša vrata su otvorena za nove članice i pozivamo sve devojčice koje vole fudbal, sport i druženje da nam se pridruže i postanu deo našeg kluba“, kaže za Bujanovačke trener Šerif Junuzi.

ŽFK Preševo se takmiči već drugu sezonu u Razvojnoj ligi – grupa Jug, u kojoj pravo nastupa imaju devojčice od 10 do 15 godina.                                                                                                                           

U konkurenciji 15 klubova i vršnjakinja iz Jagodine, Kruševca, Niša, Leskovca, Pirota, fudbalerke preševskog kluba zauzimaju visoko 5. mesto na tabeli, sa tri pobede iz pet odigranih mečeva.

Jedini klub iz Pčinjskog okruga u ligi, koji brani boje Preševa, pa i juga Srbije širom zemlje, od osnivanja se suočava sa nepravdom.

„Naš klub je jedinstven ne samo po lepim i pozitivnim stvarima koje promovišemo, već i nažalost po tome što smo jedini klub u opštini Preševo koji nije dobio ni dinara iz budžeta lokalne samouprave. Naravno, finansije su uvek problem, ali mi ne odustajemo“, kaže trener Junuzi.

Devojčice zainteresovane da se priključe klubu mogu to uraditi utorkom i četvrtkom od 15:30h na Gradskom stadionu u Preševu.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *