fbpx

Zarije Mitić: Srpska desnica se zalaže za suživot sa Albancima, nismo fašisti i huligani

Izjave Miše Vacića koje su prenele Bujanovačke na osnivanju odbora njegove Srpske desnice (SD) prošle srede u Bujanovcu, izazvale ogroman odjek zbog javno iznetih stavova o Albancima i onima koji sa njima učestvuju u lokalnoj vlasti, ali i ličnih uvreda na račun Bogoljuba Tomića, direktora DIB koji je pre toga za Bujanovačke kritički govorio o ideologiji Srpske desnice. Vacić je kasnije demantovao sam sebe, komentarišući istragu koju su, zbog izjava u Bujanovcu, protiv njega poveli nadležni organi. Na drugoj strani, na stranicama našeg portala reagovale su mnoge javne ličnosti, ali i građani putem komentara na samom sajtu i FB stranici Bujanovačkih. Sada je došao red i na Zariju Mitića, predsednika OO SD, koji je Bujanovačkim uputio pismo koje prenosimo u celosti

BUJANOVAC, 28. oktobar 2019. – Nakon iznesenih teških optužbi na račun Srpske desnice – Bujanovac, doneo sam odluku da se obratim u pisanoj formi.

Molim Bujanovačke da pismo prenesu u celosti.

– Dok se mi raspravljamo ko je veći patriota od patriote i ko je veći Srbin od Srbina, Bujanovac nam ostade bez omladine, a sela skoro prazna.

Svi mi dobro znamo da Bujanovac ima najbolju, najlepšu, najpametniju i najtalentovaniju omladinu na svetu. Gde god su otišli na stranu pokazalo se da su: najbolji radnici, najbolji inženjeri, rudari, građevinari, trgovci, sportisti, ekonomisti itd, itd ….

Na autobuskoj stanici gledam tužna lica mladih, a još tužnija i uplakana lica majki, kako se teška srca rastavljaju (zbogom sine, ako bog da vidimo se sledeće godine)

Nigde nas nisu obrukali, već naprotiv pokazali najbolje rezultate.

Nažalost za mnoge od njih u Bujanovcu nema mesta.

Obišao sam skoro sva sela u opštini Bujanovac i svugde je ista slika. Stara domaćinstva, oronule kuće, a kolevke prazne.

Bujanovac nam je lep samo kad su verski praznici. Vrate nam se mladi iz svih krajeva i tad nam grad zablista. Šta sledi posle …

Kolone automobila i autobusa napuštaju naš grad i naša sela, odvodeći naše mlade ljude da rade po čitavom svetu. Lično sam osetio na svojoj koži.

Na autobuskoj stanici gledam tužna lica mladih, a još tužnija i uplakana lica majki, kako se teška srca rastavljaju (zbogom sine, ako bog da vidimo se sledeće godine).

Mladi nam odlaze.

Tako nam se iz godine u godinu rasipaju porodice i sve nas je manje i manje, a mi se još raspravljamo ko je veći Srbin od Srbina.

To je jedan od najvećih razloga što me je navelo da pristupim Srpskoj desnici.

U programu Srpske desnice, jasno se kaže da je Srpska desnica nacionalna organizacija koja iskreno radi na očuvanju patrijarhalne i zdrave porodice, gde porodicu stvaraju muž i žena.

Srpska desnica radi na očuvanju nacionalnih interesa i brizi o svakom pojedincu, takođe i stvaranju uslova za normalan život radnika, seljaka.

Dana 23.10.2019. godine, na osnivačkoj skupštini Opštinskog Odbora Srpske desnice Bujanovac rekao sam:

„Zalagaću se za sprovođenje programa, a jedan od prioriteta je poboljšanje infrastrukture u opštini, kako bi se stvorili uslovi za bolje poslovanje malih i srednih preduzeća, osnivanje porodičnih firmi u svim lokalnim zajednicama. Time bi se stvorili uslovi za samozapošljavanje i sprečio odlazak mladih iz naše opštine“.

Takođe sam rekao:

„Naš cilj je stvaranje uslova da svako od nas može da ima svoju platu, da živi od svoga rada, da slavi svoju krsnu slavu u svom stanu, da slavi svoju krsnu slavu u svojoj kući, da ore svoju njivu, da čuva svoju dedovinu i da ostane na svom ognjištu, a ne u tuđem stanu, tuđoj kući i tuđoj državi. Mi drugu državu nemamo. Naša država je Srbija“.

Još nismo ni formirali osnivačku skupštinu OO Srpske desnice, a preko Bujanovačkih su nas okarektarisali kao naciste i huligane i da ćemo posvađati Srbe i Albance i još mnogo uvreda koje se odnose na nas, što nema veze sa istinom

Još nismo ni formirali osnivačku skupštinu OO Srpske desnice, a preko Bujanovačkih su nas okarektarisali kao naciste i huligane i da ćemo posvađati Srbe i Albance i još mnogo uvreda koje se odnose na nas, što nema veze sa istinom.

Opštinski odbor Srpske desnice je sastavljen od mladih, čestitih i vrednih ljudi, čista obraza i čiste duše, čestitih majki i budućih majki i dobar broj intelektualaca.

Svi su za zajednički suživot svih građana opštine Bujanovac jer sve nas muči ista muka.

Srpska desnica u Bujanovcu će sprovoditi svoj program samostalno u ostvarivanju spomenutih ciljeva.

Sarađivaćemo ravnopravno kao opoziciona stranka sa svim političkim partijama gde se naši interesi poklapaju, za zajednički život Srba, Albanca, Roma, Goranaca, Bugara, Makedonaca i ostalih.

Sa svima kojima je Bujanovac u duši. Sa onima s kojim se ne slažemo, razgovaraćemo kako bi približili stavove.

Molim sve građane da nam se pridruže u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i da se uzdrže od zapaljivih izjava, jer nikome ne ide u prilog.
2 thoughts on “Zarije Mitić: Srpska desnica se zalaže za suživot sa Albancima, nismo fašisti i huligani

  1. Viktorija

    Poštovani čitaoci , pa zar ta tolika fama oko dolaska Miše Vacića u Bujanovac nije jasna, neko se uplašio da će ga raskrinkati. Konačno reč PATRIOTIZAM izgovorena u Bujanovcu posle više godina, dosta više lažne demokratije i anarhije, ajmo neka svako počne prvo od sebe, svoje porodice, roda i naroda… Niko ovde nije ništa loše rekao o Albancima, naprotiv, od njih može samo da se uči kako se poštuje brat a tek onda komšija. A ako nekome ne odgovara politika poštovanja svog naroda i porekla, već komšijsko šurovanje, kratkoročni lični interes kojim ne rešava ni problem svojih potomaka već obezbeđuje sredstva za promenu boravka, to nije politika već kukavički i podmukli plan za bekstvo koji se neće realizovati kako je zamislio pa se uspaničeno diže prašina i panika. Dakle, Miša nema ništa protiv vas ali ima protiv toga da od svojih sunarodnika trazite podršku da vam omoguće da na njihovu muku kupujete nekretnine po Beogradu i Evropi a onda pobegnete i ostavite narod u neraščišćenim odnosima i opustelim firmama. Pozdrav

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.