fbpx

Hajredin Hida: Nismo mi podneli prijavu protiv Kamberija

Piše: N. Stevanović, foto Bujanovačke

Mustafa: Vaša kampanja o navodnim zloupotrebama traje već neko vreme, ali sada je Tužilaštvo pokazalo da su takve priče potpuno neosnovane. To je najbitnije

Bujanovac, 4. novembar 2019.Hajredin Hida, šef odborničke grupe Demokratske partije (DP) u bujanovačkoj Skupštini, rekao je na sednici lokalnog parlamenta u ponedeljak kako je važno da javnost zna da ta stranka koju vodi Nagip Arifi „nema nikakve veze sa anonimanom prijavom protiv predsednika opštine Šaipa Kamberija“ i još nekih lica iz administracije.

Ragmi Mustafa odgovara da je „najbitnije da je prijava o zloupotrebama javnog novca odbačena, ko god je podneo“.

-Kamberi je implicirao da naša stranka i SNS, u nekakvoj „koaliciji“, stoje iza anonimne prijave, a ja kažem da DP nema nikakve veze sa tim. Ako pokažete bilo koji dokaz da smo mi prijavili napustiću politiku odmah, rekao je Hida, dodavši da su odbornici ove stranke ukazivali na određene kapitalne projekte, poput transfer stanice, kao sumnjive, ali samo u skupštini.

Mustafa je odgovorio da se i zvanično pokazalo da su optužbe neosnovane:

-Vaša kampanja o navodnim zloupotrebama traje već neko vreme, ali sada je Tužilaštvo pokazalo da su takve priče potpuno neosnovane, jer je utvrđeno da lokalna samouprava nije načinila niti najmanji prekršaj i sve je potpuno čisto i u skladu sa zakonom. To je najbitnije, a ne ko je podneo prijavu, odgovorio je Mustafa.

Rasprava ovim nije završena već je Hida aludirao na moguću povezanost lokalnih vlasti i tužilaštva, apropo odbacivanja prijave, što je Mustafa odbacio kao potpuni nonsens, jer se, kako je rekao, „ne može drugačije nazvati optužba da albanski predstavnici jedne lokalne vlasti imaju bilo kakav uticaj na sudstvo i tužilaštvo u Srbiji“.

Odbornici Srpske napredne stranke (SNS) nisu se izjašnjavali o eventualnoj umešanosti u podizanju prijave, niti su učestvovali u raspravi.

Bujanovačke su ranije objavile da je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu odbacilo anonimnu krivičnu prijavu za navodnu zloupotrebu službenog položaja protiv predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija, načelnika Opštinske uprave Fadila Alitija i još dvojice službenika, u vezi sa projektima „Izgradnja transfer stanice“ i „Regulacija starog trga“.

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *