fbpx

Beljulji: Protest na Dan zastave je politički marketing i pored brojnih razloga za nezadovoljstvo

Bujanovac, 22. novembar 2019. -Organizatori protestnog marša na Dan albanske zastave 28. novembra politizuju i zloupotrebljavaju ovaj nacionalni praznik jer im je potreban politički marketing uoči izbora koji se približavaju, iako Albanci u Srbiji imaju mnogo razloga za nezadovoljstvo, ocenio je za Bujanovačke Nedžat Beljulji, vlasnik TV Spektri i analitičar.

On dodaje da aktuelni lideri albanskih stranaka nemaju autoritet kod građana da ih izvedu na ulicu:

-Albanci su opravdano nezadovoljni i imaju mnogo razloga za protest, ali ne na dan nacionalnog praznika kada je vreme za slavlje, kaže naš sagovornik.

On podseća da su i u Preševu i u Bujanovcu albanske stranke dele vlast sa srpskim partijama:

Osim toga, u Skupštini Srbije imaju svog poslanika koji je glasao za vladajuću većinu. Pa, protiv koga onda oni organizuju protest, protiv sebe samih?!, pita Beljulji.

Prema njegovim rečima, Albanci su nezadovoljni svojim statusom u Srbiji u kojoj žive, iako su pokazali ogromnu volju i želju da se integrišu u institucije ali se, kako naglašava, ispostavilo da ih država Srbija ne želi.

Kao primer svojih tvrdnji on navodi to da su Albanci u javnom sektoru zaposleni samo na lokalnom nivou a da ih nema u državnim institucijama, ali dodaje da to nije jedini problem:

Učenici u 21. veku nemaju udžbenike na maternjem jeziku, već 20 godina se ne priznaju diplome iz Prištine, od 60 primljenih radnika na naplatnim rampama na auto putu nije primljen nijedan Albanac, naši ljudi koji rade u inostranstvu se brišu iz evidencije boravišta… Ovo su samo neki od ključnih problema, kaže Beljulji.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.