Debata o desnici u Bujanovcu od 18 sati u Domu kulture

Bujanovac, 6. decembar 2019. – Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) iz Niša poziva Bujanovčane na Napokon Korisnu Debatu koja će se održati 6. decembra u Domu kulture u Bujanovcu, mestu koje je uzburkalo formiranje opštinskog odbora Srpske desnice.

„Već tokom osnivanja, od njenog predsednika Miše Vacića čule su se pretnje upućene neistomišljenicima, podele na navodne i prave Srbe, a nisu izostali ni stari, ali nezaboravljeni termini kukolj, domaći izdajnici i raseljavanje. Srpska desnica je, podsećamo, ušla u institucije nekoliko lokalnih samouprava na jugu Srbije: Deo je lokalne vlasti u Vranju i Niškoj Banji, kao i SO Medveđa. Stranačke odbore na jugu je, osim u Bujanovcu, formirala i u Lebanu, Bojniku i Svrljigu i niškim opštinama Pantelej, Medijana i Crveni krst“, kažu u NKD koja tribinu organizuje zajedno sa portalima Južne vesti i Bujanovačke.

O tome kako će formiranje Srpske desnice uticati na život građana u multinacionalnoj sredini kakva je Bujanovac, te ima li razloga za brigu govoriće:

Šaip Kamberi, predsednik Opštine Bujanovac

Zarije Mitić, predsednik OdboraSrpske desnice u Bujanovcu

Nikola Lazić, portal Bujanovačke

Nedžad Behljulji, TV Spektri

Moderatorka: GordanaBjeletić

Napokon Korisne Debate organizuje Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) širom Srbije sa ciljem da se nađu konkretna rešenja za goruće probleme u lokalnim sredinama. Do sada su Napokon Korisne Debate održane u Paraćinu i Leskovcu.

 Organizatori napominju da je svako isticanje stranačkih, nacionalističkih i verskih obeležja, kao i simbola koji mogu provocirati i pozivati na mržnju i nasilje, najstrože je zabranjeno.

 




One thought on “Debata o desnici u Bujanovcu od 18 sati u Domu kulture

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *