Fatmir Hasani u poslaničkoj grupi sa Čedom, Čankom i Ugljaninom

Bujanovac, Beograd, 13. decembar 2019. – Narodni poslanik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Fatmir Hasani pristupio je poslaničkoj grupi koju u Skupštini Srbije čine Liberalno demokratska partija (LDP) Čedomira Jovanovića, Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSDV) Nenada Čanka i Stranka demokratske akcije (SDA Sulejmana Ugljanina.

Hasani za Bujanovačke kaže da su se na ovaj potez stranka i on odlučili jer nisu zadovoljni dosadašnjim statusom u poslaničkoj grupi sa Strankom vojvođanskih Mađara.

-Ja sam deseti poslanik u ovoj grupi. Za sada imamo samo usmeni dogovor o saradnji, ali nam je cilj da se pomažemo međusobno, ali i da se u parlamentu jače čuje glas Albanaca, kaže Hasani.

Bujanovac trenutno ima dva narodna poslanika. Pored jedinog aalbanskog poslanika Hasanija, posle izbora 2016. u parlament je ušao i Nenad Mitrović iz SNS 

I pored inicijative iz Tirane da naprave zajedničku listu, kako bi dobile makar 3 mandata, albanske stranke sa juga Srbije još uvek nisu odlučile hoće li učestvovati na izborima naredne godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *