Sela bez struje, bujanovačka Distribucija čeka nalog

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. decembar 2019. Da bi se sprečili učestali prekidi u isporuci električne energije u selima Dobrosin, Končulj, Letovica i Nesalce neophodna je kompletna rekonstrukcija niskonaponske mreže koju Distribucija Bujanovac ne može da sprovede bez zelenog svetla nadležne Direkcije za planiranje i investicije u EPS Distribuciji.                                                                                                                                               

-Zahtevi se prosleđuju nadležnima i uradićemo ono što je potrebno kada dobijemo nalog. Suština je da ne možemo samostalno doneti takvu odluku  – glasio je odgovor predstavnika bujanovačke Distribucije Ivice Vasića na zahteve meštana pomenutih sela za rešavanje višegodišnjeg problema sa strujom, koji su se ovim povodom obratili i opštinskom Štabu za vanredne situacije.

Vasić je na sednici Štaba u petak naglasio i da „Distribucija u Bujanovcu stalno insistira da se to odradi, ali da nije u njihovoj ingerenciji“.

-Ima još mesta gde su intervencije neophodne, Dobrosin i Turija su najzapostavljeniji. Interventno smo zamenili oko 15 stubova u ranijem periodu – rekao je on.

Štab će se, kako je najavio predsednik opštine Šaip Kamberi, u najkraćem roku obratiti centrima EPS-a u Vranju i Nišu kako bi se svim stanovnicima bujanovačke opštine omogućilo nesmetano snabdevanje električnom energijom.

Zbog čestih nestanaka struje meštani sela Nesalce, Letovica, Samoljica i Biljača početkom septembra su najavljivali proteste ispred Opštine i Distribucije, o čemu su Bujanovačke već pisale.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *