LU Golub: Vuk, lisica, divlja mačka i žurka na Jezeru za kraj lovne sezone (Foto + Video)

Veljković: Tokom ove sezone naši lovci ustrelili su od krupne divljači 49 divljih svinja, 11 lisica i po jednog vuka i divlju mačku

Bujanovac, 3. februar 2020. – Lovačko udruženje Golub u nedelju prepodne je hajkom na vuka označilo kraj lovne sezone, a druženje je nastavljeno u restoranu Jezero uz muziku i specijalitet- vola na ražnju od pola tone za 250 bujanovačkih lovaca i njihovih gostiju.

Za kraj sezone i ulov: vuk, lisica i divlja mačka, izloženi ispred restorana:

-Vuka je odstrelio lovac Svetislav Stanković u Reonu 3, konkretno u blizini Bujanovačkog jezera, lisicu Milan Trajković a divlju mačku Vahid Limani, raportira Nikola Veljković, upravnik lovišta i ističe da je sa oko 450 članova, od čega trećinu čine Albanci, LU Golub svakako najbolji primer saradnje i prijateljstva u Bujanovcu.

Veljković dodaje da se nastavlja lov na divlje svinje, po instrukciji Uprave za šume a sve zbog epidemije afričke kuge.

-Tokom ove sezone naši lovci ustrelili su od krupne divljači 49 divljih svinja, 11 lisica i po jednog vuka i divlju mačku, ne krije zadovoljstvo Veljković i dodaje da je završetku sezone prisustvovao i republički lovni inspektor Viktor Filipovski.

Nakon lova, došao je red i za opuštanje u pomalo zaboravljenom restoranu kojeg su lovci za ovu priliku počistili i opremili, iščekujući uz muziku specijalitet-vola na ražnju, za koga su bili zaduženi Goran Jović i Ivica Dimitrijević.

-Spremali smo ga gotovo 24 sata, otkrivaju majstori primajući čestitke.

Najavljena lutrija-lada niva– je, nažalost, izostala zbog slabog interesovanja lovaca.




One thought on “LU Golub: Vuk, lisica, divlja mačka i žurka na Jezeru za kraj lovne sezone (Foto + Video)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *