Raspisan konkurs za novinarsku nagradu Slađana Veljković

Prošlogodišnji dobitnici

Bujanovac, Vranje, 4. februar 2020. – Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja raspisao je konkurs za novinarsko priznanje „Slađana Veljković“ koje će i ove godine biti dodeljeno 8. jula, na dan smrti novinarke Vranjskih i Večernjih novosti.

Organizacioni odbor doneo je odluku o dodeli tri ravnopravna priznanja u vidu plakete i novčanog iznosa od 200 evra, prenosi Vranjenews.

„Novinari i redakcije mogu poslati svoje predloge za tri kategorije u kojima će se birati najbolja medijska ostvarenja. To su reportaža, najbolji uređivački rad u lokalnim medijima i nagrada za novinarski poduhvat“ – navode iz CMTDO.

Prerano preminula novinarka Slađana Veljković, svojim reportažama objavljenim u dnevnom listu Večernje novosti gde je do svoje smrti radila kao dopisnik iz Pčinjskog okruga, ostavila je neizbrisiv trag naročito u živopisnim reportažama i ljudskim pričama.

Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku „Vranjske“.

„Slađana Veljković je živela za junake svojih priča, svojim pisanjem pokretala je institucije kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna, zbog toga dodeljujemo nagradu novinarima koji su uspeli da svojim izveštavanjem pomere granice novinarstva“ – navode organizatori.

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz svih sfera novinarstva (televizija, štampani i online mediji) sa teritorije Srbije i iz redakcija iz regiona koje izveštavaju na srpskom jeziku.

Radove kojima se konkuriše treba poslati na email adresu:

nagradasladjanaveljkovic@gmail.com najkasnije do 15. juna 2020 godine.

U obzir dolaze svi sadržaji objavljeni od 8. jula 2019. godine do 15. juna 2020. godine.

Nagradu za najbolju reportažu lane je uručena Muharemu Mutabdžiji, novinaru lista Polimlje, za tekst „Sve ljubavi Milića Avramovića“ objavljenu u tom listu.

Nagradu u kategoriji „novinarski poduhvat“ podelile su novinarka Bete Biljana Ljubisavljević i novinarka RTS–a Lidija Georgijev.

U Kategoriji „najbolji uređivački rad“ nagradu je primio Aleksandar Stankov, novinar i urednik Južnih vesti iz Niša.

Organizatori navode da „posebnu zahvalnost“ duguju kompaniji Alfa plam u Vranju koja će ove godine nagraditi dobitnike
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *