Albanija i Kosovo podržali zajednički nastup albanskih stranaka na izborima u Srbiji

Bujanovac, Priština, Tirana, 25. februar 2020. (Foto fb)- Ministar spoljnjih poslova Kosova Gljauk Konjufca i njegov albanski kolega Gent Cakaj zajedničkom izjavom podržali su ujedinjenje albanskih stranaka u Preševu, Medveđi i Bujanovcu.

Kosovo i Albanija objavile su u ponedeljak zajedničku izjavu o postizanju koalicije albanskih stranaka u Srbiji uoči aprilskih izbora.

“Kao spoljnopolitički lideri Republike Kosovo i Albanije, još jednom podvlačimo važnost podrške koaliciji albanskih političkih partija u Preševskoj dolini. Ova koalicija je od suštinske važnosti za podizanje nacionalnog duha i očuvanje političkih prava Albanaca u Preševskoj dolini”, poručio je Konjufca u objavi na Fejsbuku.

On je istakao da će zajedno sa albanskim kolegom, koji je bio glavni inicijator ujedinjenja, uložiti napore da podrže projekat zajedništva.

Ovaj stav dolazi posle nekoliko sukoba prošle kosovske i vlade Edija Rame, zbog ideje o “mini-Šengenu”, koju je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić a podržao albanski premijer Edi Rama.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *