U Bujanovcu 110 osoba u samoizolaciji

Na sednici se pojavila informacija, koju su juče komentarisali i čitaoci Bujanovačkih, da se dvoje meštana Žuželjice, koji su boravili u Sloveniji, slobodno šetaju, ali je rečeno da se oni ne nalaze na spisku

Bujanovac, 18. mart 2020.- Na teritoriji Bujanovca u samoizolaciji se nalazi 110 osoba koje su nedavno došle iz inostranstva, a policija svakodnevno, na osnovu spiska Sanitarne inspekcije, proverava da li se pridržavaju tih mera, rečeno je na upravo završenoj sednici Štaba za vanredne situacije.

Na sednici se pojavila informacija, koju su juče komentarisali i čitaoci Bujanovačkih, da se dvoje meštana Žuželjice, koji su boravili u inostranstvu, slobodno šetaju, ali je rečeno da se oni ne nalaze na spisku.

Zbog toga je komandant Štaba Šaip Kamberi zatražio da se ova informacija detaljno proveri, kao i pomenuti građani.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Predsednik opštine Kamberi je rekao i da se čekaju informacije iz Beograda o tome ko i na koji način može biti izuzet od zabrane slobode kretanja koja danas stupa na snagu tokom vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa.

Kamberi je naglasio da opštinske inspekcije proveravaju radno vreme ugostiteljskih objekata, kao i da li se pridržavaju propisanih mera o broju gostiju, i rekao da za sada nema prijava po tom osnovu.

Dr Lela Jovanović, direktorka Doma zdravlja podsetila je na incident koji se noćas dogodio u Službi hitne pomoći, o čemu su ranije danas pisale Bujanovačke, i zatražila od predstavnika Vojske da njeni pripadnici u narednom periodu budu prisutni ispred ove ustanove.

U Srbiji su do ovog trenutka u Srbiji registrovana 83 slučaja novog virusa. U Bujanovcu nema zaraženih.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *