Obavezan karantin za povratnike koji se ne izoluju

Bujanovac, 19. mart 2020.  Od četvrtka se primenjuje mera Vlade na osnovu koje će povratnici iz inostranstva koji prekrše meru samoizolacije i kreću se suprotno preporukama nadležnih – biti smešteni u karantin, u jedan od tri posebna objekta namenjena za tu svrhu, u Vršcu, Požarevcu i Pirotu.

Ukoliko neko od njih ozbiljno ugrozi tuđe zdravlje, ili čak uzrokuje nečiju smrt, predviđene su i zatvorske kazne, rekla je u sredu premijerka Ana Brnabić.

-Ako u kontroli vidimo da su prekršili samoizolaciju, biće upućeni u karantin Dodatno, ako takvo lice, koje je prekršilo zabranu kretanja, zarazi druga lica i teško im naruši zdravlje, po Krivičnom zakonu može mu se izreći kazna od jedne do osam godina zatvora – rekla je Brnabić.

Po njenim rečima, ako usled kršenja zabrane, zarazi drugo lice i uzrokuju smrt, kazna je od dve do 12 godina.

Ona je navela i da se otvara karantin u Moroviću, sa 500 ležajeva, pa će oni koji ulaze u Srbiju, a nemaju obezbeđeno boravište ili ne mogu da ga dokažu, direktno biti upućeni u taj kamp zbog zaštite države i građana.

U opštini Bujanovac do srede (18. mart) je bilo registrovano 110 povratnika iz inostranstva, čiju samoizolaciju konroliše policija.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *