Korona i Bujanovac: Dobrotin verovatno napravio zabunu

foto covid19.rs

Bujanovac, 29. mart 2020. – Na sajtu covid19 u nedelju je objavena informacija da je do 28. marta na teritoriji Bujanovca jedna osoba zaražena korona virusom, što su demantovali referentni Zavod za javno zdravlje Vranje i direktorka Doma zdravlja dr Lela Jovanović, a indirektno i Institut „Batut“.

Istovremeno, mediji su u subotu preneli vest da je jedna osoba iz sela Dobrotin, između Leskovca i Grdelice, zbog korona virusa transportovana u Niš.

Dr Nebojša Krstić, lekar Službe hitne pomoći DZ Bujanovac, na našoj FB stranici prokomentarisao je, da parafraziramo, neko pomešao Dobrotin i selo Dobrosin u bujanovačkoj opštini.

U izjavi za naš portal dr Krstić kaže da je jedno slovo u nazivima ovih sela vrlo verovatno dovelo do toga da se Bujanovac nađe na mapi registrovanih slučajeva obolelih od novog virusa.

-Dežurao sam od od subote uveče do nedelje ujutru i nismo imali ni jednog pacijenta sumnjivog na virus, kaže Krstić.

Druga mogućnost, čiju mogućnost ne poriču u Institutu Batut, je da je zaražena neka osoba sa ličnom kartom iz Bujanovca koja živi u nekom drugom gradu u Srbiji.

Dr Lela Jovanović ranije danas rekla je za Bujanovačke da su do sada dve žene testirane na koronu i da su kod obe rezultati negativni.

Prema podacima 29. marta do 15 sati, u Srbiji je registrovan 741 slučaj korona virusa, a na teritoriji Bujanovca u samoizolaciji je preko 500 građana.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *