fbpx

Žena iz Bujanovca pozitivna na koronu!

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. april 2020. – Rezultat testa na korona virus kod Bujanovčanke stare 77 godina je pozitivan i to je treći slučaj covida-19 u opštini Bujanovac, potvrdila je našem portalu direktorka Doma zdravlja dr Lela Jovanović.

Bujanovačke su ranije danas objavile da je 77-godišnjakinja tokom vikenda prebačena u karantin u vranjsku bolnicu zbog sumnje na korona virus i da se rezultat testa očekuje.

Dobili smo potvrdu da je rezultat pozitivan. Žena je u bolnici u Vranju i po informacijama koje imam njeno zdravstveno stanje je stabilno. Istraživanje kontakata i izricanje mera samoizolacije ukućanima sada će po proceduri sprovoditi vranjska Epidemiološka služba  – rekla je dr Jovanović.

Sa simptomima korona virusa u vranjsku bolnicu je primljen i sin obolele star 47 godina, ali rezultat njegovog uzorka još uvek nije poznat.

-Nisam optimista da bi ishod ovog testiranja mogao da bude drugačiji, priznaje dr Jovanović..

Pre poslednjeg slučaja, u opštini Bujanovac su registrovane dve infekcije korona virusom: Kod 74-godišnje žene iz Nesalca, koja je preminula u Kliničkom centru Niš i Bujanovčanina starog 55 godina koji je na lečenju na Odeljenju infektologije u Vranju.

Još uvek se čeka na rezultat testa muškarca koji je proglašen sumnjivim slučajem krajem prošle nedelje.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.