Arifi: Kamberi da se izjasni o svojoj izjavi Bujanovačkim

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. april 2020. „Svi radnici, pa i članovi Demokratske partije (DP) imaju pravo da zahtevaju plate koje su zaslužili“ poručuju iz stranke Nagipa Arifija, oštro odbacujući navode predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija, objavljene na Bujanovačkim, da se jedino ova partija bavi političkom kampanjom za vreme borbe protiv korona virusa.

U saopštenju DP-a se navodi da, iako su zabrinuti zbog finansijskih problema koji prate opštinu Bujanovac, misleći na blokadu opštinskog računa, i brinu za radnike u javnom sektoru i njihove porodice, “od proglašenja vanrednog stanja Demokratska partija i njen predsednik ni u jednom trenutku se nisu bavili finansijskim problemima opštine, jer je najveći problem borba protiv Covid-19”.

Sapštenje prenosimo u celosti:

Poštovani građani opštine Bujanovac,

Dok smo svi suočeni sa nevidljivim neprijateljem koji napada zdravlje ljudi i kada svi pokušavamo pobediti u ovoj bitci, poštujući savete koje su nam dali nadležni organi da ostanemo kod kuće i izbegnemo kontakte sa drugim ljudima, gradonačelnik Bujanovca našao je vremena da napadne Demokratsku stranku čak i za vreme pandemije, posebno njenog lidera Nagipa Arifija.

Demokratska stranka osuđuje rečnik gradonačelnika Bujanovca, i njegovu izjavu na portalu na srpskom jeziku Bujanovačke ocenjuje kao klevetu koju samo on zna kako da uradi u ovom trenutku pandemije.

Takva izjava nema osnova, a DP smatra da je pristrana i sa ciljem da naruši ugled predsedavajućeg DP-a.

Inače, predsednik Demokratske stranke Nagip Arifi na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk dva puta je pozvao građane da se pridržavaju pravila zdravstvene zaštite, a ni on ni Demokratska stranka nikada u ovoj situaciji nisu vodili politiku.

Suprotno tome, stranka gradonačelnika Bujanovca, PDD, koja je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu iskoristila ovu situaciju za napad na vlast u Preševu.

Što se tiče finansijskih problema koji prate opštinu Bujanovac, mada to predstavlja zabrinutost prema građanima i radnicima u javnom sektoru i njihovim porodicama od proglašenja vanrednog stanja, Demokratska stranka i njen predsedavajući ni u jednom trenutku u ovom pogledu nisu se bavili finansijskim problemima opštine, jer je najveći problem borba protiv Covid-19.

U međuvremenu, svi radnici, bilo da su članovi Demokratske stranke, njeni simpatizeri i drugi, imaju pravo da traže platu koju zaslužuju.

Demokratska stranka traži od gradonačelnika Bujanovca da se javno i hitno izjasni da li je izjava na portalu Bujanovačke njegova, ili je delo uredništva dotičnog portala. U suprotnom ćemo biti primorani da se obratimo pravosudnim organima zbog klevete.

Mi nudimo činjenice ko se bavi politikom u ovoj vanrednoj situaciji. Neka građani to procene.

Služba za informisanje PD-a 04/15/2020

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *