fbpx

Na Kosovu kretanje dozvoljeno 90 minuta dnevno, mere važe i za srpske sredine

Bujanovac, Priština, 15. april 2020. (Foto Kosovoonline: Gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice na mostu na Ibru) – Građanima na Kosovu, uključujući i one koji žive u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, od danas je dozvoljeno da dnevno budu 90 minuta napolju i to prema nedeljnom rasporedu na osnovu pretposlednje cifre matičnog broja sa lične karte, prenosi Kosovo-online.

Kako su potvrdili gradonačelnici opština sa severa Kosova na zajedničkoj konferenciji jutros, građanima je dozvoljeno snabdevanje hranom, lekovima i higijenskim proizvodima, obavljanje bankarskih plaćanja samo sat i po vremena dnevno.

Za strane državljane koji nemaju matični broj Kosova, dozvoljeno vreme izlaska određuje se na osnovu poslednjeg broja pasoša ili lične karte.

Maloletnici mogu biti u pratnji po jednog člana porodice.

Zbog visokog rizika od koronavirusa, osobama starijim od 65 godina preporučeno je da ne napuštaju kuću ili stan, osim u hitnim slučajevima i kada je to neophodno.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Strogo je zabranjeno napuštanje kuća i stanova, uključujući društvena okupljanja, porodične posete i slično. 

Od danas zabranjen je ulaz – izlaz iz Opština Severna Mitrovica, osim ako nemate dozvolu Kosovske poreske administracije sistema EDI i samo za obavljanje prevoza robe i usluga radi obezbeđenja funkcionisanja lanca snabdevanja.

Za poljoprivrednike, za ulaz – izlaz zahteva se i potvrda o registraciji poljoprivrednika i lična karta.

Od danas je zabranjen i promet motornih vozila u opštini Severna Mitrovica i ostalim opštinama na severu Kosova.

Raspored prometa za poljoprivrednike i zaposlene na farmama je 6 do 20 časova.

Kompletnu odluku pročitajte OVDE.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.