Novinarska nagrada „Slađana Veljković“ i ove godine

Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku „Vranjske“

Bujanovac, Vranje, 7. maj 2020. – Ove godine po drugi put biće dodeljena novinarska priznanja „Slađana Veljković“, a organizacioni odbor doneo je odluku da ove godine, pored postojećih, uvede još jedno nenovčano priznanje za najbolju reportažu sa temom Korona u Srbiji, saopštio je Centar za Medijsku transparentnost i društvenu odgovornost

Organizatori podsećaju da će i ove godine biti dodeljena tri ravnopravna priznanja u vidu plakete i novčanog iznosa od 200 evra. Sponzor ovogodišnje nagrade je kompanija “Alfa-Plam” iz Vranja.

Novinari i redakcije mogu poslati svoje predloge za tri kategorije gde će se birati najbolja medijska ostvarenja:

  • Nagrada za najbolju reportažu
  • Nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima
  • Nagrada za novinarski poduhvat

Radove kojima se konkuriše treba poslati na email adresu: nagradasladjanaveljkovic@gmail.com najkasnije do 15.juna 2020 godine.

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz svih vrsta medija sa teritorije Srbije i iz redakcija iz regiona  koje izveštavaju na srpskom jeziku.

U obzir dolaze svi sadržaji objavljeni od 8. jula 2019. godine do 15.juna 2020. godine.

Čast da ponesu prvo priznanje sa imenom pokojne keleginice imale su Lidija Georgijev, Biljana Ljubisavljević, Aleksandar Stankov i Muharem Mutabdžija.

Prerano preminula novinarka Slađana Veljković, svojim reportažama objavljenim u dnevnom listu Večernje novosti, gde je do svoje smrti radila kao dopisnik iz Pčinjskog okruga, ostavila je neizbrisiv trag naročito u živopisnim reportažama i ljudskim pričama.

Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku „Vranjske“.

„Podsećamo da smo odabrali dan njene smrti za dodelu nagrade, jer želimo da tog dana živi novinarstvo i uspomena na nju“, navodi organizator.

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *