fbpx

VUÇIQ: SERBËT PËRBËJNË 42% TË POPULLATËS NË BUJANOC

Bujanoc, Beograd, 25 maj 2020 (Foto nga arkivi) – Askush nuk ka përmendur kurrë ndonjë fshat apo ndonjë gjë tjetër apo diçka të ngjajshme, tha Vuçiq duke iu përgjigjur pyetjes së Nova.rs nëse ai fitoi në cilësinë e presidentit kishte pasur ndonjë ofertë për shkëmbimin e territoreve dhe nëse në këtë propozim ka pasur ofertë për shkëmbimin e 17 fshatrave serbe për Preshevën, Medvegjën dhe Bujanocin. 

Lutvi Haziri, kryetari i Komunës së Gjilanit dhe nënkryetari i LDK-së, tha se ai do të „jepte 17 fshatra të Kosovës për Luginën e Preshevës“, për të cilën ka shkruar Bujanovaçke. 

Vuçiq tha se askush nuk i sugjeroi një shkëmbim të tillë atij dhe se ai me qëllim nuk iu përgjigj thellësisht ideve që „këta njerëz po përhapin“. 

– Kur e shikoni Medvegjën, ju vetëm mund të buzëqeshni, nuk e kuptoj, meqë atje ka vetëm 6% shqiptarë. Në çfarë kontesti janë Bujanoci dhe Presheva ?! kam vërejtur diçka të tillë. Serbët përbëjnë 42% të popullatës në Bujanoc, tha ai dhe përsëriti se ata nuk e kupton se cilat për cilat 17 fshatra është fjala. 

„Ne kemi katër komuna në veri të Kosovës: Leposaviqin, Zubin Potokun, Zvecanin dhe Mitrovicën“, tha Vuçiç. 

Ai theksoi se nuk pajtohet me një zgjidhje sipas së cilës Serbia fillimisht duhet ta njohë Kosovën dhe „dikur më vonë të marrë diçka“. 

– Ne kemi kufijtë tanë të vendosur me Rezolutën 1244, tha ai. 

Kur u pyet nga gazetarët se si e komentoi deklaratën e Hashim Thaçit se ëndërron që Medvegja, Bujanoci dhe Presheva të bëhen pjesë e Kosovës, ai tha se duhet të mbetet vetëm në ëndrra.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.