fbpx

KOALICIONI I SHQIPTARËVE FITOI 3 VENDE DEPUTETËSH

Bujanoc, Beograd, 22 qershor 2020. – Sipas një vlerësimit jozyrtar nga IPSOS dhe CEsid, i bërë nga rezultati i zgjedhjeve parlamentare të së dielës, koalicioni i partive shqiptare fitoi 0.9 përqind të votave dhe 3 vende në përbërjen e ardhshme të Parlamentit serb.

Këto agjenci e bënë vlerësimin e kanë bazuar në 93.2 përqind të vendvotimeve të përpunuara.

Lista „Alternativa Demokratike Shqiptare-Lugina e Bashkuar“ përbëhet nga pesë parti nga Bujanoci dhe Presheva, që për lider pati Shaip Kamberin, kryetarin e Partisë për Veprim Demokratik.

Sipas rezultateve jozyrtare, koalicioni rreth PPS (SNS) do të ketë një shumicë bindëse në parlament, për të cilin votuan 62.6 përqind e votuesve, me 189 mandate.

Përveç partive të pakicave, pjesë e kësaj përbërjeje parlamentare pritet të jenë koalicioni PSS -SU, me 32 deputet dhe SPAS i Aleksandar Shaipq me 12 deputet.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.