Mitrović: Ne tražimo mesto predsednika opštine

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. jul 2020. Koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS), kako kaže njen predvodnik Nenad Mitrović,  još uvek čeka „ishod pregovora oko svealbanske većine“ i za sada nema odgovora o predlogu za formiranje opštinske vlasti koji su izneli Nagipu Arifiju i Demokratskoj partiji (DP) prošle nedelje.

Spekulacije u javnosti da je SNS od Arifija kao pobednika izbora tražio i rotaciju na mestu predsednika opštine posle dve godine Mitrović je okarakterisao kao dezinformaciju.

-Ponavljam, mi ne tražimo, nemamo od koga šta da tražimo, niko od nas ne polaže pravo ni na šta tamo, već predlažemo, a predlog o rotaciji na funkciji predsednika opštine nismo izneli ni mi ni bilo ko iz DP-a – kaže Mitrović.

Istina je, dodaje, da je predlog naprednjaka da se funkcije podele isključivo na osnovu izbornih rezultata, odnosno da dve najvažnije pozicije – predsednik opštine i predsednik skupštine budu raspodeljene između dve političke opcije sa najvećim brojem odborničkih mandata u skupštini, o čemu su Bujanovačke već pisale.

-Mi smatramo da ako dođe do ovakve podele vlasti uvažila bi se volja građana iskazana na izborima 21. juna, ali bi to bila i garancija za dugoročnu političku stabilnost, ekonomski razvoj, nova radna mesta i sveopšti napredak opštine Bujanovac – ističe Mitrović.

Dokle se stiglo u pregovorima oko „svealbanske vladajuće većine“, kao i kakav je stav DP-a po pitanju predloga naprednjaka, Bujanovačke već nekoliko dana pokušavaju da saznaju od Nagipa Arifija, ali je on nedostupan za komentar.

Odgovor na prvo pitanje možda ćemo dobiti danas, na konferenciji za medije koju je zakazala druga albanska stranka po broju osvojenih mandata – Partija za demokratsko delovanje (PDD).

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *