Albanska lista sa usaglašenim zahtevima pred Vučića

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. jul 2020.  (foto FB) – Na sutrašnje konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem oko sastava nove vlade novoizabrani poslanici sa  liste „Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina“  ići će sa „usaglašenim zahtevima“.

Predstavnici albanskih političkih partija iz Preševa i Bujanovca, koje su učestvovale na poslednjim parlamentarnim izborima sa jedinstvenom listom, sastali su se u ponedeljak u Preševu, kako kaže jedan od političkih lidera Šćiprim Arifi, „kako bi usaglasili korake za narednih nekoliko dana i zajedničke zahteve“ pred sastanak sa Vučićem.

-Nadam se da će prava Albanaca biti poštovana, kao i maksimalnoj posvećenosti naših poslanika – naveo je Arifi, predsednik opštine Preševo i lider Alternative za promene.

Albanska lista, koju je predvodio Šaip Kamberi, predsednik najveće stranke koja okuplja Albance u Srbiji – Partije za demokratsko delovanje (PDD), osvojila je tri poslanička mandata.

U javnosti se već neko vreme spekuliše da bi poslanici ove liste mogli da podrže novu vladu, a da će ta podrška biti kompenzovana mestom državnog sekretara u nekom od ministarstava.  

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *