Naprednjaci danas kod Arifija, ne odustaju od mesta predsednika skupštine

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. jul 2020. Predstavnici koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS) sastaće se u utorak u 12 sati sa Nagipom Arifijem u sedištu njegove Demokratske partije (DP), u pokušaju da se prevaziđu neslaganja oko podele vlasti u novoj vladajućoj većini koju  dve najveće političke grupacije u opštini Bujanovac pokušavaju da formiraju, saznaju Bujanovačke iz  dobro obaveštenih izvora.

Naprednjaci insistiraju, pre svega, na mestu predsednika lokalne skupštine i podeli funkcija „isključivo na osnovu izbornih rezultata“, kako je ranije rekao Bujanovačkim njihov šef Nenad Mitrović, dok Arifi ne pristaje da prepusti drugu poziciju po važnosti u lokalnoj samoupravi, ali i malo šta drugo.

Kako nezvanično saznajemo, Arifi predlaže model koji je gotovo istovetan  raspodeli moći u prethodnih 8 godina, kada je koalicija srpskih stranaka predvođena Stojančom Arsićem imala mesto zamenika predsednika opštine, uz potpredsednika skupštine, jednog načelnika u Opštinskoj upravi i  direktorska mesta Biblioteke i Sportskog centra i Doma zdravlja.

Arifi, bar do sada, nije bio spreman da se odrekne rukovođenjem investicijama, urbanizmom ili Javnog preduzeća „Komunalac“, već je delu „kolača“, koji su Srbi dobijali do sada, pridodao samo mesto zamenika javnog pravobranilaca, što je premalo za apetite naprednjaka koji su osvojili isti broj odborničkih mandata (10) kao pobednička DP i ostvarili najbolji rezultat na lokalnim izborima od kada stranka postoji.

Indikativno je da će do sastanka doći neposredno po završetku konsultacija predstavnika izborne liste „Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina“ sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem oko formiranja nove vlade.

Ishod konsultacija, tvrde poznavaoci ovdašnjih političkih prilika, i eventualna Vučićeva ponuda Albancima za učešće u republičkoj vlasti itekako bi mogla da utiče na „približavanje stavova“ Arifija i naprednjaka.

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *