Arifi i Musliju zakazali sednicu Skupštine, Mitrović i dalje demantuje da je pao dogovor o koaliciji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. jul 2020. Na zahtev 14 odbornika Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija i Pokreta za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua za petak (17. jun)  zakazana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Bujanovac, potvrdio je Bujanovačkim Stojanča Arsić.

Upravo je Arsić i sazvao sednicu kao najstariji odbornik.

-Odbornici DP-a i PDP-a su zahtevali zakazivanje, a da li su obezbedili većinu od 21 odbornika ne znam. Znam da je na dnevnom redu verifikacija mandata, svečana zakletva, kao i izbor predsednika skupštine, potpredsednika i sekretara – kaže Arsić.

Nenad Mitrović, šef bujanovačkih naprednjaka, koji uveliko pregovaraju sa Arifijem oko formiranja vladajuće većine,   demantovao je da su dve najjače grupacije sa po 10 odborničkih mandata – koalicija oko SNS-a i DP, postigle dogovor.

-Nema dogovora, ništa nije potpisano, ali nastavljamo razgovore u narednim danima – rekao nam je Mitrović u sredu.

Po nezvaničnim informacijama, koaliciji DP-SNS-PDP trebalo je da se priključi i Alternativa za promene sa svoja tri odbornika, ali je ova stranka ispala iz kombinacije.

Ranije danas Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija saopštila je da su se Mitrović i Arifi već dogovorili, a da je „lakrdija zvana koalicija albanskih stranaka završena“.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *