PDD: Svealbanska koalicija je lakrdija, Arifi i Mitrović se već dogovorili

Bujanovac, 15. juli 2020.- Lakrdija zvana koalicija albanskih stranaka u Bujanovcu je završena jer su se Nagip Arifi i Nenad Mitrović već dogovorili da naprave većinu, saopštila je Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija.

Kako su Bujanovačke objavile, dvojica lidera čije su stranke, DP i SNS osvojile po 10 mandata na izborima 21. juna, u utorak su razgovarali o formiranju većine za koju im je matematički potreban još jedan odbornik.

Iz PDD, koja ima 8 odbornika, podsećaju da je sastanak održan nakon konsultacija sa Aleksandrom Vučićem troje poslanika sa zajedničke albanske liste koju vodi Kamberi.

Raspored mandata u SO Bujanovac (Izvor: Slobodnarec.eu)

“Dok smo predsedniku Vučiću iznosili usklđene stavove albanskih stranaka, DP je sa SNS uskladila svoje stavove za formiranje većine u Bujanovcu”, tvrdi PDD.

Dodaje se da će se većini priključiti Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua (4 odbornika) i Alternativa Arbera Pajazitija (3 odbornika), “stranke koje su do juče tražile albansku većinu”.

“Nastavak razgovora sa SNS jasno govori da je DP odustao od ideje svealbanske koalicije”, smatraju u PDD, i očekuju da će uskoro biti saopšten dogovor DP i SNS.

Portal na albanskom Folonline objavio je da je PDP spreman na koaliciju sa SNS i DP, dok je Arber Pajaziti preko FB označio dve najveće albanske stranke, DP i PDD, kao krivce u slučaju da ne dodje do velike albanske koalicije.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *