Vučić o vlasti u Bujanovcu: Albanci žele da nas ucenjuju

Bujanovac, Beograd, 23. juli 2020. (Foto RTS printskrin) – Albanci u Bujanovcu formiranjem vlasti bez Srba žele da nas ucenjuju, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i Dnevniku 2 RTS u sredu.

– Zanimljivo, kod mene su došli predstavnici Albanaca i rekli “Hajde Vučiću, integriši nas u državne organe, integriši nas u sistem!” I ja se obradujem i kažem “Razmisliću, nema problema!”

A onda sutradan odu u Albaniju i oni im kažu formirajte vlast bez 42 odsto Srba, izbacite SNS i ne znam ko je još od srpskih stranaka prešao cenzus tamo. Izbacite Srbe na lokalnom nivou, izbacite 42 odsto stanovništva, ali zato tražite da uđete u centralni nivo vlasti u Beogradu sa 1 odsto.

I onda vi kažete malo je čudna ta teorija, ali nam je razumljivo zašto to rade.

Mislim da oni žele da mogu u jednom trenutku da nas ucenjuju različitim vrstama pritisaka, da podižu štrajkove i drugo…

Oni će vam reći a zašto ste u Medveđi sami, a u Medveđi smo sami zato što tamo živi realno 300 Albanaca, a ne 4.000 kao što ste lagali decenijama”, rekao je Vučić.

Na konstitutivnoj sednici SO Bujanovac u sredu 4 albanske stranke formirale su vlast zbog čega su srpski odbornici napustili zasedanje.

Međutim, novoizabrani predsednik opštine Nagip Arifi rekao je Bujanovačkim da vrata za Srbe u vlasti nisu zatvorena i da će sa srpskim partijama sledeće nedelje početi razgovore o proširenju vladajuće koalicije.




2 thoughts on “Vučić o vlasti u Bujanovcu: Albanci žele da nas ucenjuju

  1. Deki

    Niko nikog tu ne ucenjuje pusti ti tu demagogiju Vucicu …
    Srbi iz Beograda jure Srbe iz Bujanovca …na vise nacina…
    Albanci rade svoj poso…

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *