Albanski lideri bez potpisanog sporazuma u Tirani

Bujanovac, Tirana, 16. juli 2020. (Foto arhiva)- Lideri albanskih stranaka nisu potpisali nikakav koalicioni sporazum posle maratonskog sastanka danas u Tirani sa ministrom spoljnih poslova Albanije Gentom Cakajem.

Kako saznaju Bujanovačke, dogovoreno je da se eventualni sporazum o formiranju vlasti albanskih stranaka potpiše u petak u Bujanovcu.

Učesnici sastanka nerado iznose detalje sa upravo završenog sastanka, ali je izvesno da su stavovi lidera i dalje udaljeni.

Niko od lidera nije potvrdio da je postignut bilo kakav konkretan sporazum.

”Ni posle 7 sati razgovora nije postignut nikakav dogovor. Ostaje jedina mogućnost da do njega dođe u Bujanovcu”, kratko je prokomentarisao naš izvor.

Nekoliko prethodnih pokušaja formiranja albanske većine u SO Bujanovac su propali, a Partija demokratskog delovanja Šaipa Kamberija u sredu je saopštila da je svealbanska koalicija postala lakrdija jer su se SNS i DP Nagipa Arifija sa po 10 mandata već dogovorili o formiranju vlasti.

Lider naprednjaka Nenad Mitrović za Bujanovačke je ranije danas rekao da je došlo do približavanja stavova sa DP.

Albanski lideri noćas se vraćaju u Bujanovac, a neizvesno je da li će u petak biti održana konstitutivna sednica Skupštine sazvana na zahtev DP i PDP.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *